Σάββατο 7 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Τσιόλας: Η πολιτεία αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης

  19/06/2019 21:55
Τσιόλας: Η πολιτεία αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης

Τσιόλας: Η πολιτεία αντιμετωπίζει με ευαισθησία τα προγράμματα ειδικής εκπαίδευσης

  19/06/2019 21:55
Η πολιτεία, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και σε συνεργασία με άλλους οργανωμένους φορείς, αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα τα προγράμματα της ειδικής εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση την ομαλή ένταξη των παιδιών με ιδιαιτερότητες στις σχολικές μονάδες, τόνισε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό “Smile Project”.

Ο κ. Τσιόλας είπε ότι «έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε το κάθε παιδί να αποκτήσει νέες εμπειρίες στο αγώνα του για μάθηση, να κατανοήσουμε τις μορφές συμπεριφοράς του και τους ιδιαίτερους κώδικες επικοινωνίας με τους οποίους αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του», προσθέτοντας ότι «στην προσπάθεια αυτή, η πολιτεία οφείλει να υποστηρίζει υλικά και ηθικά τους γονείς των ατόμων με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να ξεπερνούν τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες αντιμετωπίζουν στην επώδυνη  καθημερινότητά τους».
 
Ανέφερε ότι οι σχολικοί ψυχολόγοι σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, εργάζονται συλλογικά, αξιοποιώντας παιδαγωγικές και θεραπευτικές μεθόδους, ώστε να παρέχουν στα παιδιά μια καθολική βοήθεια ζωής, που τους επιτρέπει να καταξιωθούν κοινωνικά και ανθρώπινα.

Πρόσθεσε ότι μέσα από σύγχρονες διδακτικές εφαρμογές, επιδιώκεται τα παιδιά να αποκτούν βασικές δεξιότητες και πρακτικές επικοινωνίας με την παράλληλη αξιοποίηση των επιτευγμάτων της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και πληροφορίας.
 
«Είναι αναγκαίο και απαραίτητο να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τις κρατικές υπηρεσίες στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης και Απασχόλησης, τόσο των παιδιών όσο και των ενήλικων ατόμων με ιδιαίτερες ανάγκες», είπε ο κ. Τσιόλας, προσθέτοντας ότι «έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε, προκειμένου να προσφέρουμε ως κράτος ίσες ευκαιρίες μάθησης και ποιοτικής απασχόλησης, καθώς και εξειδικευμένη στήριξη σε κάθε οικογένεια».

Ανέφερε, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η βούληση, η ευαισθησία και η αποφασιστικότητα να δράσουμε με τρόπο ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε και οι πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας να εφαρμόζονται και όσα υπολείπονται να γίνουν, να τροχοδρομηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
 
Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου είπε ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αυτισμό, αποτέλεσε ένα μεγαλεπήβολο στόχο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο προσπαθεί μεθοδευμένα και οργανωμένα να δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές και να συγκεντρώσει του κατάλληλους ανθρώπους, προκειμένου να παρέχει εξειδικευμένη φροντίδα και ποιοτικές υπηρεσίες.
 
«Οι άνθρωποι αυτοί, είναι πραγματικά άξιοι επαίνου, γιατί με τη στοχευμένη δράση και το γνήσιο ενδιαφέρον τους, μα πάνω απ’ όλα με πολλή αγάπη, προωθούν έργα κοινής ωφέλειας, που ανακουφίζουν τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους αλλά και που αναβαθμίζουν ολόκληρη την επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας