Τρίτη 12 Νοε, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σε θετικό κλίμα η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΔ

  19/06/2019 21:08
Σε θετικό κλίμα η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΔ

Σε θετικό κλίμα η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της ΠΟΕΔ

  19/06/2019 21:08
Πραγματοποιείται αύριο, στις 9 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΕΔ, η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός δράσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔ για την περίοδο Ιουνίου 2018 – Μαΐου 2019.
 
Η συνεδρία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το μεσημέρι.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι είναι μια ιδιαίτερη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, μετά από το γεγονότα του καλοκαιριού και πρόσθεσε ότι είναι αρκετά θετικό το κλίμα μετά και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί.
 
Όπως είπε, η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΠΟΕΔ αύριο θα αξιολογήσει και θα κρίνει τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο Ιουνίου 2018- Μαΐου 2019, θα καθορίσει την παρά πέρα πορεία της Οργάνωσης, θα την επιβεβαιώσει, θα τη διορθώσει.
 
«Θεωρώ ότι είναι η κορυφαία στιγμή δημοκρατίας της Οργάνωσης, όπου οι Γενικοί Αντιπρόσωποι θα έρθουν με καλοπροαίρετη πάντα κριτική, θετική είτε αρνητική», πρόσθεσε ο κ. Φυλακτού και σημείωσε ότι η αυριανή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη είναι συνέχεια της Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Μάη.  
 
Ανέφερε, επίσης, ότι ο απολογισμός είναι έτοιμος και στάλθηκε στους Γενικούς Αντιπροσώπους με σκοπό να τον μελετήσουν και να κάνουν αύριο τις παρεμβάσεις τους.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Φυλακτού είπε ότι πέτυχαν μέσα από τον διάλογο, σημαντικά πράγματα για τη Δημοτική Εκπαίδευση, αλλά υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη.

Εξάλλου, μεταξύ άλλων, στον απολογισμό αναφέρεται ότι η εκπαιδευτική συνδικαλιστική χρονιά που πέρασε από τον Ιούνιο του 2018 μέχρι και σήμερα υπήρξε η πιο δύσκολη και πρωτοφανής περίοδος που κλήθηκε η Οργάνωση να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί.
 
«Μια χρονιά που μπορεί να χαρακτηριστεί χωρίς αμφιβολία, η πιο δύσκολη των τελευταίων δεκαετιών εξαιτίας της αιφνιδιαστικής άδικης, σκληρής, πολυεπίπεδης και χωρίς ουσιαστική τεκμηρίωση επίθεσης που δέχθηκε ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος, αλλά και οι ίδιες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι ηγεσίες και οι αξιωματούχοι τους», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας