Αλλάζει αύριο η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ-Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση με τον υπουργό

Πραγματοποιείται αύριο, στις 09:30, στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ, η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσης, οι εργασίες της οποίας αναμένονται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της ίδιας μέρας.
 
Αύριο μετά το τέλος της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων, θα συγκληθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την αλλαγή στη σύνθεση της Γραμματείας και συγκεκριμένα στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, οι οποίες αλλαγές θα πρέπει να ψηφιστούν από τα μέλη του Συμβουλίου.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι αύριο συνέρχεται η Τακτική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων, που είναι το ανώτατο σώμα της ΟΕΛΜΕΚ και η οποία είναι αυτή που δίνει οδηγίες στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και τη Γραμματεία για τον χειρισμό των θεμάτων.
 
Η ατζέντα, συνέχισε, της αυριανής Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων περιλαμβάνει τη λογοδοσία από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ, θα περιλαμβάνει την έκθεση και οικονομικές καταστάσεις για το 2018, θα περιλαμβάνει, επίσης, το θέμα των ανασφάλιστων εκπαιδευτικών, όσων δηλαδή νομιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2018 και είναι ακόμα συνταξιοδοτικά μετέωροι και θα περιλαμβάνει και το θέμα της Ενιαίας Εκπαίδευσης.
 
Ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι θα εκδώσουν ψηφίσματα για μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως είναι η  αξιολόγηση του μαθητή και οι εξετάσεις των τετραμήνων, η Τροποποίηση κανονισμών λειτουργίας σχολείων μέσης γενικής εκπαίδευσης, η ένταξη παιδιών με μεταναστατευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα, η βία και παραβατικότητα – ασφάλεια και υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών /-τριών και η υλοποίηση αποφάσεων της ΜΕΠΕΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παραδίδει τα ηνία της ΟΕΛΜΕΚ ο Γιάννος Σωκράτους-Ποιος ο επόμενος πρόεδρος
 
Ο κ. Σωκράτους είπε, παράλληλα, ότι μετά το τέλος της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης των Γενικών Αντιπροσώπων, θα συγκληθεί το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης για την αλλαγή στη σύνθεση της Γραμματείας και συγκεκριμένα στις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα, οι οποίες αλλαγές θα πρέπει να ψηφιστούν από τα μέλη του Συμβουλίου, τα οποία ανέρχονται στα 21.
 
Τετράμηνα
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι μετά την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη θα διευθετηθεί συνάντηση της ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα των τετραμήνων, «για να δούμε αν μπορεί να υπάρξει κάποια καινούργια εξέλιξη».
 
«Άρα, θα γίνει αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, Δευτέρα, Τρίτη, η συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας», κατέληξε.
 
Στο μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα σε συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής με θέμα τις εξετάσεις τετραμήνων δεν είχαν καλεστεί οι εμπλεκόμενες εκπαιδευτικές οργανώσεις και οι οργανωμένοι γονείς, κάτι το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους εμπλεκόμενους φορείς.
 
Σύμφωνα με έγκυρες εκπαιδευτικές πηγές, κατά την αυριανή Παγκύπρια Συνδιάσκεψη πιθανότητα να ληφθεί και κάποια απόφαση σε σχέση με αν, δηλαδή, εφαρμοστούν αυτές οι εξετάσεις, να μπορεί η Οργάνωση να λάβει κάποιο μέτρο.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις κάλπες η ΟΛΤΕΚ-Ψηφίζουν νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

Δειτε Επισης

Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
ΠΙΝΑΚΕΣ: Πόσες ενστάσεις εγκρίθηκαν στις περιοχές που έβαλε στο μικροσκόπιό του το ΥΠΕΣ
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Ενδείξεις πως κόμματα και υποψήφιοι βρίσκονται πίσω από τις ψευδείς εγγραφές στους καταλόγους
Ισραήλ στο Ιράν: Επιλέξαμε να μη χτυπήσουμε πυρηνικές εγκαταστάσεις, θα μπορούσε να είναι χειρότερα
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου