Παραδόθηκε στο Δήμο Στροβόλου η κυκλοφοριακή μελέτη για επανασχεδιασμό της λεωφ. Τσερίου

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν αρχικά και παραδόθηκε χθες Τρίτη, στον Δήμο Στροβόλου, η κυκλοφοριακή μελέτη για επανασχεδιασμό της Λεωφόρου Τσερίου, στον Στρόβολο, την οποία εκπόνησε ο διεθνής αναγνωρισμένος οίκος «Markides Associates», ο οποίος εδρεύει στο Λονδίνο.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί από εκπροσώπους του οίκου στις 17 Ιουλίου το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου και στους δημότες σε μια δημόσια παρουσίαση στο δημοτικό μέγαρο Στροβόλου και στη συνέχεια το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να τοποθετηθεί σε συνεδρία του επί του περιεχομένου της μελέτης.
 
Ανέφερε επίσης ότι η μελέτη θα παρουσιαστεί ακολούθως στους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Κωνσταντίνο Πετρίδη και Βασιλική Αναστασιάδη, αντίστοιχα, καθώς επίσης στα αρμόδια Τμήματα Πολεοδομίας και Οικήσεων και Δημοσίων Έργων.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ότι η μελέτη γίνεται στο πλαίσιο της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου για ανάπλαση της Λεωφόρου Τσερίου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας (μια σε κάθε τροχιά) και χωρίς κεντρική νησίδα, κάτι όπως είπε, που ήταν και αίτημα των κατοίκων της περιοχής.  

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων ζητούσε τη δημιουργία ενός δρόμου με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, δύο να κατεβαίνουν προς Λευκωσία και μία να ανεβαίνει προς Τσέρι, ενώ οι κάτοικοι ζητούν έναν δρόμο δύο λωρίδων χωρίς νησίδα στη μέση ώστε να διατηρήσει την εμπορικότητά του.
 
Αναφέροντας ότι ο συγκεκριμένος οίκος είναι ο πλέον ειδικός για εκπόνηση τέτοιου είδους μελετών, ο κ. Παπαχαραλάμπους σημείωσε ότι η μελέτη θα αξιολογεί τις επιπτώσεις στην προσβασιμότητα, στην οδική ασφάλεια, στην εμπορική και οικονομική ανάπτυξη, στην υγεία, στο περιβάλλον, στην κυκλοφορία όλων των μέσων διακίνησης και στην ποιότητα ζωής.
 
Πρόθεση μας είναι να αξιοποιήσουμε την μελέτη και να ξεκινήσουμε τάχιστα τις εργασίες υλοποίησης του έργου, υπογράμμισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»