Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στις κάλπες η ΟΛΤΕΚ-Ψηφίζουν νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

  19/06/2019 19:45
Στις κάλπες η ΟΛΤΕΚ-Ψηφίζουν νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

Στις κάλπες η ΟΛΤΕΚ-Ψηφίζουν νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

  19/06/2019 19:45
Για πρώτη φορά, μετά την καταστατική αλλαγή τον περασμένο χρόνο, θα διεξαχθούν αύριο εκλογές τόσο για τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΛΤΕΚ) όσο και για τα μέλη των Επαρχιακών Γραφείων της Οργάνωσης.  
 
Στο ψηφοδέλτιο εκλογής μελών Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου υπάρχουν τέσσερις συνδυασμοί (Αλλαγή, Ανεξάρτητη Κίνηση Π.Α.Σ.Κ. – Συνεργαζόμενοι, Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.), Προοδευτική), ενώ για το ψηφοδέλτιο εκλογής μελών Επαρχιακών Γραφείων υπάρχουν τρεις συνδυασμοί (Αλλαγή,   Δημοκρατική Κίνηση (ΔΗ.ΚΙ.), Προοδευτική).
 
Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ Λένος Λοϊζου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι έγινε καταστατική αλλαγή τον περασμένο χρόνο, έτσι ώστε οι εκλογές της ΟΛΤΕΚ, οι παγκύπριες και των επαρχιακών γραφείων να γίνονται την ίδια ημέρα.
 
«Είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν αύριο και οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Επικρατεί ένα πολύ ευχάριστο κλίμα στις τάξεις της ΟΛΤΕΚ, όπως πάντα έχουμε αποδείξει στον κόσμο μας. Αύριο οι τέσσερις κινήσεις θα προσπαθήσουμε να έχουμε το ψήφο των συναδέλφων μας. Θα στηθούν τέσσερις κάλπες, μία κάλπη ανά επαρχία», πρόσθεσε.
 
Θα υπάρχουν, συνέχισε, κάλπες για την Επιτροπή Γραφείου Λευκωσίας- Μόρφου – Ξερού, για την Επιτροπή Γραφείου Λεμεσού, για την Επιτροπή Γραφείου Πάφου- Πόλης Χρυσοχούς, και για την Επιτροπή Γραφείου Λάρνακας- Αμμοχώστου.
 
Όπως είπε, τα μέλη της ΟΛΤΕΚ θα παραλάβουν δύο ψηφοδέλτια, ένα για τα Επαρχιακά Γραφεία και ένα για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.
 
Ο κ. Λοϊζου σημείωσε ότι για τα Επαρχιακά Γραφεία θα έχουν τρεις επιλογές προτίμησης και για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο θα έχουν πέντε επιλογές προτίμησης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ είπε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 520 μέλη περίπου και πρόσθεσε ότι το κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή στα σχολεία είναι ότι θα παρευρεθούν στις αυριανές εκλογές όλα τα μέλη της Οργάνωσης.
 
Ερωτηθείς τι ώρα θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία, ο κ. Λοϊζου ανέφερε ότι η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από η ώρα 07:30 μέχρι και τις 17:00 και σημείωσε ότι τα αποτελέσματα αναμένονται ότι μέχρι τις 19:00-19:30 θα ανακοινωθούν.
 
Σε ερώτηση αν από το παλιό Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο υπέβαλαν όλοι υποψηφιότητα, ο κ. Λοϊζου απάντησε καταφατικά, διευκρινίζοντας ότι έχουν όλοι το δικαίωμα να επαναδιεκδικήσουν εκτός από ένα μέλος, διότι υπάρχει ρήτρα στο καταστατικό της Οργάνωσης μέχρι και τρεις συνεχόμενους θητείες να δικαιούνται κάποιος να είναι μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου.
 
«Οι περισσότεροι επαναδιεκδικούμε και όπως και άλλοι αρκετοί συνάδελφοι που διεκδικούν για πρώτη φορά», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί κάποιος να είναι υποψήφιος και στα δύο ψηφοδέλτια, για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο και για τα Επαρχιακά, ο κ. Λοϊζου είπε ότι υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί οι οποίοι έχουν κατέλθει υποψήφιοι για το Επαρχιακό όπως επίσης και για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.
 
«Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και στα δύο ψηφοδέλτια», σημείωσε.
 
Σε ερώτηση σε ποια σχολεία θα στηθούν κάλπες, ο κ. Λοϊζου είπε ότι θα στηθούν κάλπες στην Α΄ Τεχνική Λεμεσού, Α΄ Τεχνική Λευκωσίας, στην Τεχνική Σχολή Λάρνακος και στην Τεχνική Σχολή Πάφου.     
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας