ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμους ποτάμια και κατολισθήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές, με αποτέλεσμα κάποιοι δρόμοι να γίνουν ποτάμια, ενώ ο δρόμος Λεμεσού-Τροόδους κατέστη επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων. 
 
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Λακατάμιας, οι καλοκαιρινές βροχές επηρέασαν το οδικό δίκτυο με δρόμους να θυμίζουν ποτάμια, ενώ έντονες βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν και στις περιοχές της Κυπερούντας, των Πλατρών και της Πόλης Χρυσοχούς.
Επίσης, στο δρόμο Λεμεσού Τροόδους, από την κακοκαιρία, σημειώθηκαν κατολισθήσεις πετρών και όγκων χώματος, με αποτέλεσμα ο δρόμος να καταστεί επικίνδυνος για τους οδηγούς.
Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττή, ο οποίος μίλησε στον REPORTER, από την κακοκαιρία δεν υπήρξαν κλήσεις από πολίτες ούτε για απεγκλωβισμούς, αλλά ούτε και για άντληση υδάτων από υποστατικά.
Την ίδια ώρα, παρότι η πορτοκαλί προειδοποίηση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, έληξε, εντούτοις η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με χαλάζι και καταιγίδες, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:
 
Ασταθής αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται χαμηλές νεφώσεις. Τις απογευματινές ώρες όμως, θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Στις περιοχές των καταιγίδων πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά, γύρω στους 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες πιθανό να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.
 
Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτύσσονται αυξημένες νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.
 
*Βίντεο και φωτογραφίες από Καιρόφιλοι Κύπρου

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας