Υπ. Γεωργίας: Αρνητικές επιπτώσεις θα έχει στο περιβάλλον η ανέγερση φράγματος στην Σιουσκιού

Αρνητικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις θα έχει στο περιβάλλον η ανέγερση φράγματος στην Σιουσκιού εκτιμά η Περιβαλλοντική Αρχή.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, σε απαντητική επιστολή του προς τον βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, Ηλία Μυριάνθους, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων  υπέβαλε  μελέτη δέουσας εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον στην Περιβαλλοντική Αρχή, για την πρόθεση του να ανεγείρει μικρό φράγμα στην Σιουσκιού. Ωστόσο, η Περιβαλλοντική Αρχή  εκτιμά ωστόσο  ότι το έργο θα έχει αρνητικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής.

Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Καδή « για το φράγμα Σουσκιούς, το ΤΑΥ υπέβαλε τη Μελέτη Δέουσας Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον στην Περιβαλλοντική Αρχή, η οποία εκτιμά ότι το έργο θα έχει αρνητικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον της περιοχής».

Το ΤΑΥ έχει εξετάσει, επίσης, την σκοπιμότητα ανέγερσης και φράγματος παρά την κοινότητα Επισκοπής.

Τα προτεινόμενα φράγματα χωροθετούνται, όπως αναφέρει στην απάντηση του ο κ. Καδής , "εντός περιοχών του Δικτύου Natura 2000, της Κοιλάδας Διαρίζου και της Επισκοπής Μωρού Νερού, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σύμφωνα με την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ για τη Διατήρηση των Φυσικών Οικοτόπων και την Οδηγία 2009/147/ΕΚ για την Προστασία των Άγριων Πτηνών".

Ως εκ τούτου συνεχίζει, "πέραν της Περιβαλλοντικής Μελέτης, για το κάθε φράγμα απαιτείται και η εκπόνηση Μελέτης Δέουσας Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον και η σχετική έγκριση της Περιβαλλοντικής Αρχής".

Σε ό,τι αφορά το Φράγμα Επισκοπής, το ΤΑΥ προγραμματίζει την ετοιμασία του Σημειώματος Έργου και των άλλων αναγκαίων μελετών, όπως Μελέτης Σκοπιμότητας, Περιβαλλοντικής Μελέτης, Μελέτης Δέουσας Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, και την υποβολή τους στο Υπουργείο Οικονομικών / Περιβαλλοντική Αρχή για έγκριση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου