Παρασκευή 6 Δεκ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Εργαστήρι RELANG για εναρμόνιση με Ευρωπαϊκό πλαίσιο διοργανώνει το Υπ. Παιδείας

  14/06/2019 20:48
Εργαστήρι RELANG για εναρμόνιση με Ευρωπαϊκό πλαίσιο διοργανώνει το Υπ. Παιδείας

Εργαστήρι RELANG για εναρμόνιση με Ευρωπαϊκό πλαίσιο διοργανώνει το Υπ. Παιδείας

  14/06/2019 20:48
Εργαστήρι με τίτλο RELANG για την εναρμόνιση των αναλυτικών προγραμμάτων και εξεταστικών δοκιμίων με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) διοργανώνεται την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο από τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
 
Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο από τις 18 μέχρι τις 21 Ιουνίου και σε αυτό θα συμμετάσχουν μάχιμοι εκπαιδευτικοί γλωσσών, επιθεωρητές και σύμβουλοι ειδικοτήτων γλωσσών, λειτουργοί της Υπηρεσίας Εξετάσεων, των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης και ακαδημαϊκοί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το εργαστήρι RELANG (Relating language curricula, tests and examinations to the CEFR) θα εστιάσει στην εκπαίδευση όσων εμπλέκονται στην εκπόνηση εξεταστικών δοκιμίων γλωσσών από τα διάφορα εξεταστικά σώματα του Υπουργείου, με στόχο τη δημιουργία εξετάσεων που να συνάδουν πλήρως με το ΚΕΠΑ.
 
Το ΚΕΠΑ αποτελεί δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών του Συμβουλίου της Ευρώπης και έχει καταστεί ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των διαφόρων εκπαιδευτικών συστημάτων, ανά το παγκόσμιο, για τη χάραξη γλωσσικών πολιτικών και ιδιαίτερα για την πιστοποίηση των γλωσσικών δεξιοτήτων κατά επίπεδα. 
 
Η διοργάνωση του εργαστηρίου εμπίπτει στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου για πιστοποίηση της γλωσσομάθειας, διαφόρων γλωσσών από τους αντίστοιχους επίσημους πιστοποιούντες οργανισμούς, αρχής γενομένης με την Αγγλική σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Cambridge.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας