Τετάρτη 24 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Υιοθετείται το Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή-Συμφώνησαν Υπ. Παιδείας-ΠΟΕΔ

  14/06/2019 18:18
Υιοθετείται το Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή-Συμφώνησαν Υπ. Παιδείας-ΠΟΕΔ

Υιοθετείται το Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή-Συμφώνησαν Υπ. Παιδείας-ΠΟΕΔ

  14/06/2019 18:18
Σε συμφωνία για το Σύστημα Αξιολόγησης του Μαθητή/Μαθήτριας για τη Δημοτική Εκπαίδευση κατέληξαν σήμερα σε συνάντηση τους ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης, με την ηγεσία της ΠΟΕΔ και τους Οργανωμένους Γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης, στην παρουσία της Προέδρου της Επιτροπής Αξιολόγησης Μαθητή/Μαθήτριας, Μαίρης Κουτσελίνη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση  είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευσης που υιοθετείται Σύστημα Αξιολόγησης του Μαθητή/Μαθήτριας, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να το εφαρμόσουν στην πράξη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τον Σεπτέμβριο σταδιακή εφαρμογή του Ενιαίου Σχεδίου αξιολόγησης του μαθητή
 
Η φιλοσοφία που διέπει το Σύστημα Αξιολόγησης του Μαθητή/Μαθήτριας συνάδει με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές αξιολόγησης που εστιάζουν στον εντοπισμό των αδυναμιών, στην άμεση ανατροφοδότηση, στην ενίσχυση, την ανάπτυξη και την πρόοδο των μαθητών/μαθητριών. Παράλληλα, θα βοηθήσει τους/τις εκπαιδευτικούς στην ανάληψη στοχευμένων παρεμβάσεων για βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και των μαθησιακών αποτελεσμάτων.
 
Το Υπουργείο Παιδείας εκφράζει τις ευχαριστίες του στην ΠΟΕΔ και στους Οργανωμένους Γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης για την εποικοδομητική στάση που έχουν επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλόγου, καθώς και την Επιτροπή Αξιολόγησης Μαθητή/Μαθήτριας, που έχει εργαστεί για την εκπόνηση του Συστήματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας