Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος από τις καταρρακτώδεις βροχές (pics-video)

  13/06/2019 14:55
Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος από τις καταρρακτώδεις βροχές (pics-video)

Δρόμοι ποτάμια και διακοπές ρεύματος από τις καταρρακτώδεις βροχές (pics-video)

  13/06/2019 14:55
Δρόμοι ποτάμια και αρκετά χωριά χωρίς ρεύμα προκάλεσε η καλοκαιρινή καταιγίδα, που πλήττει αρκετές περιοχές της Κύπρου κυρίως στα ορεινά και ημιορείνα.
 
Συγκεκριμένα από τις καταρρακτώδεις βροχές πολλοί δρόμοι στα ορεινά μεταξύ των οποίον και ο δρόμος Λεμεσού-Τρόοδος στο ύψος του Σαϊττά πλημμύρισαν ενώ χωρίς ρεύμα βρίσκονται αρκετά χωριά μεταξύ των οποίων η Αρμίνου στη Λάρνακα και το Όμοδος, το Πέρα Πεδί, το Κοιλάνι, το Άρσος, η Μαλιά και ο Σαϊττάς στην επαρχία Λεμεσού.
 
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προέκυψαν επίσης και στις περιοχές Νήσου, Γέρι και Ξυλοφάγου.
Συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού βρίσκονται επί ποδός έτσι ώστε να εντοπίσουν το σημείο της βλάβης και να προχωρήσουν σε άμεση επιδιόρθωση τους, ενώ η Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι «λόγω υπερφόρτωσης του Κέντρου Τηλεξυπηρέτησης της ΑΗΚ από εισερχόμενες κλήσεις υπάρχει σοβαρή καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση. Για την καλύτερη σας εξυπηρέτηση παρακαλούμε δοκιμάστε αργότερα»..
 
Φωτογραφίες από Καιρόφιλοι Κύπρου
Την ίδια ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πέντε κλήσεις για αντλήσεις νερού από υποστατικά σε Πελένδρι, Τριμίκλινη και Λακατάμια, ενώ ανταποκρίθηκε επίσης και σε μια περίπτωση για αποπαγίδευση οχήματος που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νεαρά στην περιοχή της Ανθούπολης.
 
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε Κίτρινη Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες που πιθανό να επηρεάσουν την Κύπρο με την ένταση της βροχής να ξεπερνά τα 35 χιλιόμετρα την ώρα.
Το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και το απόγευµα στα νότια και δυτικά παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας