Παρασκευή 29 Μαϊ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Βουλή επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον

  13/06/2019 14:19
Η Βουλή επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον

Η Βουλή επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον

  13/06/2019 14:19

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, είπε ότι το Σώμα επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον ευρύτερα.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ.  Συλλούρης, είχε σήμερα συνάντηση με τους Marco Keiner και Zaal Lomtadze, αξιωματούχους της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη των Ηνωμένων Εθνών (UNECE), στην παρουσία και του δρος Αδάμου Αδάμου, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.
 
Οι κ.κ. Keiner και Lomtadze επισκέπτονται την Κύπρο ως απεσταλμένοι της Εκτελεστικής Γραμματέως της UNECE, Olga Algareyova, για να θέσουν επίσημα αίτημα για φιλοξενία στην Κύπρο, το 2021, της επόμενης Συνόδου Υψηλού Επιπέδου «Περιβάλλον για την Ευρώπη».
 
Ο κ. Keiner ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το έργο της UNECE, ιδιαίτερα σε σχέση με τον Πρωτοβουλία «Περιβάλλον για την Ευρώπη», που έχει ως στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής συνιστώσας σε όλους τους επιμέρους τομείς, ώστε η οικονομική ανάπτυξη να ακολουθήσει τις αρχές και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης. Ζήτησε δε τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην πρόταση που έχει καταθέσει η UNECE προς την Κυπριακή Κυβέρνηση. Η πρόταση αυτή, σημείωσαν αμφότεροι οι κ.κ. Keiner και Lomtadze, προκύπτει από την ιδιαίτερα έντονη δραστηριοποίηση της Κύπρου στον τομέα της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και ευρύτερα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, αφού, όπως τόνισαν, ο σχεδιασμός και οι πρωτοβουλίες που προωθεί η Κύπρος έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως παράδειγμα αναφοράς και καλής πρακτικής.
 
 Επιστέγασμα αυτής της δράσης, υπενθύμισαν, είναι και η Προεδρία της Κύπρου στην Επιτροπή για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της UNECE. Ανέφεραν επιπλέον ότι η φιλοξενία της Συνόδου θα προσφέρει την ευκαιρία για περαιτέρω αξιοποίηση της ιδιαίτερης συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Κύπρος με γειτονικές χώρες, συμβάλλοντας στην ουσιαστική προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.
 
Ο Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τους δύο αξιωματούχους για τη στήριξη του Κυπριακού Κοινοβουλίου σε αυτή την πρωτοβουλία, σημειώνοντας επιπλέον πως η Βουλή των Αντιπροσώπων επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον ευρύτερα.
 
Ο δρ Αδάμου εξέφρασε από πλευράς του τη βεβαιότητα πως, τόσο τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές, θα συμβάλουν εποικοδομητικά στο όλο εγχείρημα.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας