Παρασκευή 20 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Πέφτει η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων-Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Φοινιώ Σάββα  13/06/2019 07:01
  Πέφτει η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων-Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Πέφτει η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων-Πότε αναμένονται τα αποτελέσματα

Φοινιώ Σάββα  13/06/2019 07:01

Πέφτει σήμερα και επίσημα η αυλαία των Παγκυπρίων Εξετάσεων, μετά από τέσσερις εβδομάδες, με τα μαθήματα των Γαλλικών, των Εικαστικών Εφαρμογών και της Φυσικής τετράωρο Τ.Σ.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις 23 Ιουνίου, όταν θα αποσταλούν στα σχολεία για τους βαθμούς απόλυσης των μαθητών, ενώ τα αποτελέσματα για τους βαθμούς πρόσβασης στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου αναμένεται να ανακοινωθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου.

Η ιατρική σχολή πρώτη στις προτιμήσεις
Κλασικές, πρακτικές και οικονομικές σχολές στις πέντε πρώτες θέσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις των υποψηφίων, με την ιατρική σχολή να κατέχει την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας τα πέντε πρώτα τμήματα που αποτελούν επιλογή των υποψηφίων είναι:

  • Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου, με 562 υποψήφιους
  • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Π.Κ.), με 490 υποψήφιους
  • Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, με 347 υποψήφιους
  • Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κύπρου, με 281 υποψήφιους
  • Νομικής (Π.Κ.), με 227 υποψήφιους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν υπήρχε λάθος στο γραπτό της χημείας-Προχωρά η διόρθωση των γραπτών

Η σύγχυση με το γραπτό της χημείας
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γραπτό της χημείας, με τους μαθητές να αναφέρουν πως υπήρχαν ασάφειες σε άσκηση, ωστόσο ο Δημήτρης Χανδριώτης, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, ανέφερε πως δεν υπήρχε κάποιο λάθος στο γραπτό.

«Το γραπτό αποτελείτο από δεκαπέντε συνολικά ασκήσεις, δέκα στο μέρος Α και πέντε στο μέρος Β, οι οποίες ήταν όλες εντός της σχολικής ύλης. Το μελετήσαμε και είδαμε πως το πρώτο μέρος ήταν σχεδόν εύκολο, ενώ το δεύτερο μέρος είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας. Διαπιστώσαμε πως υπήρχε ένα τυπογραφικό λάθος στην άσκηση 9 του μέρους Α, το οποίο ωστόσο δεν επηρέαζε στη λύση της άσκησης», τόνισε ο κ. Χανδριώτης.
 
Κληθείς να σχολιάσει το μέρος Β του γραπτού, το οποίο δυσκόλεψε αρκετά τους μαθητές, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας εξετάσεων ανέφερε πως η άσκηση που είχε το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από όλο το γραπτό ήταν η άσκηση δεκαπέντε, καθώς οι εξετάσεις δεν είναι μόνο για απόλυση αλλά και για πρόσβαση σε διάφορες σχολές, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο λάθος σε αυτή την άσκηση.
 
«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την άσκηση και οι βαθμολογητές έχουν βάλει ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η βαθμολόγηση των γραπτών να είναι υπέρ των μαθητών. Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ακόμη και μαθητές που λοξοδρόμησαν από τον σωστό τρόπο επίλυσης της άσκησης, θα βαθμολογηθούν με επιείκεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέντε πρωτεύσαντες στον REPORTER: Πίστεψαν και κυνήγησαν τα όνειρά τους

Μειώνονται οι μαθητές που παρακάθονται στις Παγκύπριες..
Μείωση στους μαθητές που παρακάθονται στις Παγκύπριες Εξετάσεις παρατηρείται όσο περνούν τα χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα:

*Το 2012 συμμετείχαν 9631 μαθητές

*Το 2013 συμμετείχαν 9273 μαθητές

*Το 2014 συμμετείχαν 8785 μαθητές

*Το 2015 συμμετείχαν 8614 μαθητές

*Το 2016 συμμετείχαν 8198 μαθητές

*Το 2017 συμμετείχαν 8137 μαθητές

*Το 2018 συμμετείχαν 7700 μαθητές

*Το 2019 συμμετέχουν 7689 μαθητές 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας