Κωνσταντίνος Ιωάννου: Αχρείαστη ένταση δημιουργεί η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ

Έντονη δυσαρέσκεια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προκάλεσε στην Κυβέρνηση η ενέργεια της ΕΠΑ να πραγματοποιήσει αυτεπάγγελτη έρευνα στον ΠΙΣ.
 

Σε tweet του ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρει πως η έρευνα δημιουργεί αχρείαστη ένταση, την ώρα της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που καταβάλλεται με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πυρ και μανία για την έρευνα της ΕΠΑ ο ΠΙΣ-Σε ρόλο «δικηγόρου» η ΕΔΕΚ

Πυρ και μανία είναι ο ΠΙΣ με την έρευνα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του, Πέτρο Αγαθαγγέλου, ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, χθες βράδυ, ανέφερε «είμαστε διαφανείς και καθαροί και ανοικτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο, από οποιοδήποτε όργανο της πολιτείας».
 
Έκανε παράλληλα λόγο για «απελπισμένες κινήσεις εκφοβισμού, γιατί κάποιοι γιατροί επέλεξαν να μην συμβληθούν με το σύστημα υγείας», εκφράζοντας τη λύπη του και λέγοντας πως δεν θα το επιτρέψουν.
 
«Το γεγονός μόνο σαν ντροπή μπορεί να χαρακτηριστεί σε μια σύγχρονη δημοκρατία και φανερώνει πολλά για την αντιμετώπιση της ιατρικής κοινότητας από την πολιτεία», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
 
«Μας εκπλήττει», πρόσθεσε, διότι η ΕΠΑ έχει στόχο και σκοπό «μέσα στην ελεύθερη αγορά να προστατεύσει τον ανταγωνισμό και όχι να ελέγχει κατά πόσον υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση για να μην συμμετέχουν γιατροί στο κρατικό μονοπώλιο». «Πραγματικά είναι παραβίαση των βασικών αρχών της ελεύθερης βούλησης και άσκησης αλλά και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξε ο κ. Αγαθαγγέλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσκονίζει τον ΠΙΣ η ΕΠΑ-Έρευνα για τις πιέσεις στους γιατρούς με φόντο το ΓεΣΥ 

Η ΕΠΑ διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα στα γραφεία του ΠΙΣ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, διεξάγοντας έρευνα για ζητήματα που αφορούν τις πιέσεις στα μέλη του Συλλόγου, ώστε να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η εν λόγω έρευνα διενεργείται στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας της ΕΠΑ για διερεύνηση ενδεχομένου παράβασης του άρθρου 3 των περί της Προστασίας του Ανταγωνισμού Νόμων 2008 και 2014 και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  από τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο  και τα μέλη αυτού, συμπεριλαμβανομένων των Επιστημονικών Εταιρειών καθώς και των Τοπικών Ιατρικών Συλλόγων, σε σχέση με τις αποφάσεις και ενέργειές τους που αφορούν τη συμμετοχή τους ή μη στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) και ειδικότερα τις αποφάσεις και/ή ενέργειές τους, με τις οποίες καλούν ή προτρέπουν ή συμβουλεύουν τα μέλη τους να μη συμμετέχουν στο ΓεΣΥ.

Δειτε Επισης

Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή