Πυρ και μανία για την έρευνα της ΕΠΑ ο ΠΙΣ-Σε ρόλο «δικηγόρου» η ΕΔΕΚ

Τη θέση του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αναφορικά με την αυταπάγγελτη έρευνα που ξεκίνησε η Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΙΣ Πέτρος Αγαθαγγέλου, χαρακτηρίζοντας την «ενορχηστρωμένη προσπάθεια».
 
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Αγαθαγγέλου είπε πως «είμαστε διαφανείς και καθαροί και ανοικτοί σε οποιοδήποτε έλεγχο, από οποιοδήποτε όργανο της πολιτείας».
 
Έκανε παράλληλα λόγο για «απελπισμένες κινήσεις εκφοβισμού, γιατί κάποιοι γιατροί επέλεξαν να μην συμβληθούν με το σύστημα υγείας», εκφράζοντας τη λύπη του και λέγοντας πως δεν θα το επιτρέψουν.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεσκονίζει τον ΠΙΣ η ΕΠΑ-Έρευνα για τις πιέσεις στους γιατρούς με φόντο το ΓεΣΥ
 
«Το σημερινό γεγονός μόνο σαν ντροπή μπορεί να χαρακτηριστεί σε μια σύγχρονη δημοκρατία και φανερώνει πολλά για την αντιμετώπιση της ιατρικής κοινότητας από την πολιτεία», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
 
«Μας εκπλήττει», πρόσθεσε, διότι η ΕΠΑ έχει στόχο και σκοπό «μέσα στην ελεύθερη αγορά να προστατεύσει τον ανταγωνισμό και όχι να ελέγχει κατά πόσον υπήρξε οποιαδήποτε παρέμβαση για να μην συμμετέχουν γιατροί στο κρατικό μονοπώλιο». «Πραγματικά είναι παραβίαση των βασικών αρχών της ελεύθερης βούλησης και άσκησης αλλά και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», υποστήριξε ο κ. Αγαθαγγέλου.
 
 «Ο ΠΙΣ πάντοτε μέσα στα πλαίσια των σχετικών νομοθετικών προνοιών δρα, γι’ αυτό και οι νομικοί μας σύμβουλοι θα προσπαθήσουν να διαφυλάξουν τα δικαιώματα του συλλόγου», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η ενέργεια «θυμίζει εποχές που κάθε άλλο είναι παρά εποχές της δημοκρατίας».
 
«Εκείνο το οποίο σίγουρα πιστεύουμε είναι ότι είναι ακόμη μία ενορχηστρωμένη προσπάθεια», υποστήριξε ο κ. Αγαθαγγέλου αλλά, όταν ρωτήθηκε από ποιους, είπε ότι δεν γνωρίζουν.
 
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιαδήποτε έρευνα και οποιαδήποτε διαφάνεια αλλά ένα πράγμα δίνουμε ως μήνυμα. Ότι οι οποιεσδήποτε συκοφαντίες ή ψεύτικες κατηγορίες, η σπίλωση που ζήσαμε όλο αυτόν τον καιρό και ο εκβιασμός έχει πλέον φτάσει στο απόγειό τους με τη σημερινή ενέργεια», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
 
Εξέφρασε περαιτέρω την πεποίθηση ότι ο ΠΙΣ, οι επιστημονικές εταιρείες, οι τοπικοί ιατρικοί σύλλογοι, ασκήσαν το συνταγματικό τους δικαίωμα αναφορικά με την ελευθερία του λόγου και το ανθρώπινο δικαίωμα για ελευθερία της σκέψης και δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από αυτό.
 
«Η έρευνα, χωρίς να προδικάζω, εκείνο το οποίο θα αναδείξει είναι ότι έχει το δικαίωμα ο κάθε πολίτης να εκφράζει την εισήγησή του και πόσο ακόμα ως θεσμός. Θα διαφυλάξουμε και επιφυλάσσουμε τα νομικά μας δικαιώματα», κατέληξε.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν άρεσε στην ΕΔΕΚ η έρευνα της ΕΠΑ στον ΠΙΣ
 
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ, στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας πως «η σημερινή «επιδρομή» της ΕΠΑ στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αποτελεί ένα μελανό στίγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι και της ελευθερίας ο κάθε άνθρωπος να επιλέγει εάν και κατά πόσο επιθυμεί στο πλαίσιο της άσκησης του ελευθέρου επαγγέλματός του να  συμβληθεί ή όχι με το ΓεΣΥ».
 
«Η σημερινή συμπεριφορά της ΕΠΑ, ενός κρατικού φορέα, στην ουσία αποτελεί ακόμα μία μορφή επίθεσης σε βάρος του ιατρικού κόσμου, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα έπρεπε να είχαν λάβει συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες συμμέτοχης, του συνόλου, εάν είναι δυνατόν, των γιατρών και κυρίως των ειδικών ιατρών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Και αυτό  για να μπορέσει το ΓεΣΥ να εκπληρώσει τον βασικό του στόχο για προσφορά ποιοτικής προσφοράς περίθαλψης στους πολίτες», υποστήριξαν περαιτέρω οι Σοσιαλδημοκράτες.
 
Η ΕΔΕΚ κάλεσε την Κυβέρνηση να παρέμβει αποφασιστικά και να σταματήσει τη διαδικασία που εξελίσσεται από την ΕΠΑ, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες συμμετοχής του συνόλου των γιατρών στο ΓΕΣΥ και κατοχύρωσης στον ασθενή του δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ