Δεν υπήρχε λάθος στο γραπτό της χημείας-Προχωρά η διόρθωση των γραπτών

Δεν εντοπίστηκε κανένα λάθος, το οποίο να επηρέασε στη λύση κάποιας άσκησης, στο εξεταστικό δοκίμιο της χημείας, αναφέρει στον REPORTER το Υπουργείο Παιδείας.
 
Ο Δημήτρης Χανδριώτης, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε πως σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τους βαθμολογητές των εξετάσεων για να μελετήσουν τα επόμενα τους βήματα, όσον αφορά τη βαθμολόγηση των δοκιμίων, καθώς και να ελέγξουν το γραπτό, για τυχόν λάθη.
 
«Το γραπτό αποτελείτο από δεκαπέντε συνολικά ασκήσεις, δέκα στο μέρος Α και πέντε στο μέρος Β, οι οποίες ήταν όλες εντός της σχολικής ύλης. Το μελετήσαμε και είδαμε πως το πρώτο μέρος ήταν σχεδόν εύκολο, ενώ το δεύτερο μέρος είχε κάποιο βαθμό δυσκολίας. Διαπιστώσαμε πως υπήρχε ένα τυπογραφικό λάθος στην άσκηση 9 του μέρους Α, το οποίο ωστόσο δεν επηρέαζε στη λύση της άσκησης», τόνισε ο κ. Χανδριώτης.
 
Κληθείς να σχολιάσει το μέρος Β του γραπτού, το οποίο δυσκόλεψε αρκετά τους μαθητές, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας εξετάσεων ανέφερε πως η άσκηση που είχε το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας από όλο το γραπτό ήταν η άσκηση δεκαπέντε, καθώς οι εξετάσεις δεν είναι μόνο για απόλυση αλλά και για πρόσβαση σε διάφορες σχολές, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο λάθος σε αυτή την άσκηση.
 
«Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την άσκηση και οι βαθμολογητές έχουν βάλει ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε η βαθμολόγηση των γραπτών να είναι υπέρ των μαθητών. Δεν θέλουμε να αδικηθεί κανένας και θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα. Ακόμη και μαθητές που λοξοδρόμησαν από τον σωστό τρόπο επίλυσης της άσκησης, θα βαθμολογηθούν με επιείκεια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κορυφή του παγόβουνου η 13χρονη με σύνδρομο Down που αφέθηκε ανεξεταστέα
 
Κυλούν ομαλά οι εξετάσεις
Οι εξετάσεις κυλούν ομαλά σημείωσε ο κ. Χανδριώτης και αισίως ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα η τελευταία εβδομάδα των Παγκυπρίων Εξετάσεων. «Την ερχόμενη Δευτέρα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά Κοινού Κορμού και την Τετάρτη και την Πέμπτη θα εξεταστούν στα μαθήματα Τεχνικού Σχεδίου, Αρχιτεκτονικού σχεδίου, Γαλλικών, Εικαστικών εφαρμογών και Φυσικής.
 
Παράλληλα, έχουν βάλει μπρος οι μηχανές και προχωρά κανονικά η διαδικασία της διόρθωσης των δοκιμίων και ευελπιστούμε μέχρι τις 23 Ιουνίου να στείλουμε στα σχολεία τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης», κατέληξε ο Δημήτρης Χανδριώτης.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα καταγγελία-Άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα μαθητή με ΔΕΠΥ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»