Νέα καταγγελία-Άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα μαθητή με ΔΕΠΥ

Νέα καταγγελία για μαθητή ειδικής εκπαίδευσης που έμεινε ανεξεταστέος έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε διάστημα μόλις 24 ωρών. Μαθητής με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έμεινε ανεξεταστέος σε τρία μαθήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε στον REPORTER πως ο μαθητής είναι του Γυμνασίου και έμεινε ανεξεταστέος στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Ιστορία.

«Ο μαθητής ολόκληρη τη σχολική χρονιά είχε διαφορετική διαγνωστική. Το γνώριζαν οι καθηγητές του ότι έχει ΔΕΠΥ. Αυτό που μας ξενίζει και προβληματίζει είναι πώς μπορεί ο μαθητής να διαβάσει την ύλη όλης της χρονιάς και να μπορεί να παρακαθήσει στις εξετάσεις;», τόνισε ο κ. Διονυσίου.

Κληθείς να αναφερθεί στους καθηγητές του μαθητή, ο Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε πως οι καθηγητές δεν είχαν κάποια ενημέρωση από τους αρμόδιους για να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τον μαθητή.

«Δεν υπάρχουν διαφορετικά διαγνωστικά που να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών της ειδικής στήριξης. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, δεν είδαμε καμία αλλαγή στην παράγραφο που αναφερόταν στην ειδική εκπαίδευση».

Ο κ. Διονυσίου σημείωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα βγάλουν μια ανακοίνωση, στην οποία θα ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να τους ενημερώσει για τις πολιτικές και τα βήματα που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse