Πέμπτη 24 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα καταγγελία-Άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα μαθητή με ΔΕΠΥ

  07/06/2019 18:19
Νέα καταγγελία-Άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα μαθητή με ΔΕΠΥ

Νέα καταγγελία-Άφησαν ανεξεταστέο σε τρία μαθήματα μαθητή με ΔΕΠΥ

  07/06/2019 18:19
Νέα καταγγελία για μαθητή ειδικής εκπαίδευσης που έμεινε ανεξεταστέος έρχεται στο φως της δημοσιότητας, σε διάστημα μόλις 24 ωρών. Μαθητής με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) έμεινε ανεξεταστέος σε τρία μαθήματα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, ανέφερε στον REPORTER πως ο μαθητής είναι του Γυμνασίου και έμεινε ανεξεταστέος στα μαθήματα Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και Ιστορία.

«Ο μαθητής ολόκληρη τη σχολική χρονιά είχε διαφορετική διαγνωστική. Το γνώριζαν οι καθηγητές του ότι έχει ΔΕΠΥ. Αυτό που μας ξενίζει και προβληματίζει είναι πώς μπορεί ο μαθητής να διαβάσει την ύλη όλης της χρονιάς και να μπορεί να παρακαθήσει στις εξετάσεις;», τόνισε ο κ. Διονυσίου.

Κληθείς να αναφερθεί στους καθηγητές του μαθητή, ο Χαράλαμπος Διονυσίου ανέφερε πως οι καθηγητές δεν είχαν κάποια ενημέρωση από τους αρμόδιους για να αντιμετωπίσουν διαφορετικά τον μαθητή.

«Δεν υπάρχουν διαφορετικά διαγνωστικά που να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μαθητών της ειδικής στήριξης. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, δεν είδαμε καμία αλλαγή στην παράγραφο που αναφερόταν στην ειδική εκπαίδευση».

Ο κ. Διονυσίου σημείωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα βγάλουν μια ανακοίνωση, στην οποία θα ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας να τους ενημερώσει για τις πολιτικές και τα βήματα που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας