Τρίτη 21 Ιαν, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο καθηγητικός σύλλογος να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για τη 13χρονη»

  07/06/2019 16:39
«Ο καθηγητικός σύλλογος να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για τη 13χρονη»

«Ο καθηγητικός σύλλογος να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για τη 13χρονη»

  07/06/2019 16:39
Να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για να βρεθεί λύση στο θέμα της 13χρονης μαθήτριας με σύνδρομο Down που έμεινε ανεξεταστέα, καλεί τον καθηγητικό σύλλογο το Υπουργείο Παιδείας. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει πως ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και τους καλεί να εξαντλήσουν όλη τους την επιείκια για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ίδιου του παιδιού. 
 
 
"Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία", αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου:
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού. Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας