«Ο καθηγητικός σύλλογος να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για τη 13χρονη»

Να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του για να βρεθεί λύση στο θέμα της 13χρονης μαθήτριας με σύνδρομο Down που έμεινε ανεξεταστέα, καλεί τον καθηγητικό σύλλογο το Υπουργείο Παιδείας. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο αναφέρει πως ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και τους καλεί να εξαντλήσουν όλη τους την επιείκια για να εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ίδιου του παιδιού. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καρφώνει καθηγητές ο Χαμπιαούρης για την ανεξεταστέα 13χρονη με σύνδρομο Down
 
"Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία", αναφέρει η ανακοίνωση.
 
Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου:
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Καθηγητικού Συλλόγου Γυμνασίου της Επαρχίας Λευκωσίας να παραπεμφθεί παιδί με ειδικές ανάγκες στην ανεξέταση Ιουνίου, σε συγκεκριμένο μάθημα.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητικός Σύλλογος, μετά από πολύ προβληματισμό και συζήτηση, πήρε την εν λόγω απόφαση, στηριζόμενος στην κείμενη νομοθεσία και στους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων.

Ως Υπουργείο πιστεύουμε πως, σε συνεργασία με τον Καθηγητικό Σύλλογο του σχολείου και με την οικογένεια του παιδιού, θα εξευρεθεί η καλύτερη λύση προς όφελος του ιδίου του παιδιού. Το Υπουργείο παροτρύνει τον Καθηγητικό Σύλλογο, ως το αρμόδιο όργανο, να εξαντλήσει όλη την επιείκειά του.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ήδη το Υπουργείο ευρίσκεται σε πορεία ετοιμασίας νέας, σύγχρονης νομοθεσίας, η οποία θα ρυθμίζει τα θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
 

Δειτε Επισης

Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Στους 143 ο αριθμός των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα
Ανασύρθηκαν τα πτώματα δύο εργατών από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Εντοπίστηκε από την οικιακή βοηθό η γυναίκα στην Ερήμη-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Κακός δαίμονας τα αδιάκοπα φλας των καμερών-Στα... κάγκελα οι οδηγοί, ψάχνουν τη φόρμουλα στη Βουλή