Με θετική διάθεση για το ΓΕΣΥ οι επαγγελματίες υγείας-Τι δηλώνουν γιατροί και νοσηλευτές

Με θετικό μάτι είδαν τη σημερινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι συντεχνίες των επαγγελματιών υγείας, τονίζοντας πως η πρωτοβουλία αυτή δείχνει πόσο σημαντική είναι για τον ίδιο και την Κυβέρνηση η μεγάλη μεταρρύθμιση του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας σημείωσε πως η σύσκεψη ήταν παραγωγική και έχουν τεθεί στον Πρόεδρο οι θέσεις των κυβερνητικών ιατρών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί τις πρώτες μέρες της εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

«Θεωρούμε ότι το συμπέρασμα που έχει βγει από τη σύσκεψη είναι ότι μέσα από την ενδυνάμωση εκσυγχρονισμού των κρατικών νοσηλευτηρίων, το ΓΕΣΥ έχει μέλλον και ελπίδα. Δόθηκε το στίγμα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει μέσω του διαλόγου να εξεύρουν μια λύση, ώστε να ενισχυθούν και να δυναμώσουν τα κρατικά νοσηλευτήρια για τη σωστή εφαρμογή του ΓΕΣΥ», τόνισε ο κ. Κούμας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Αναστασιάδης: Κάθε μέρα τα προβλήματα στο ΓΕΣΥ ελαχιστοποιούνται

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως μόνο 80,000 δικαιούχοι από τους 600,000 έχουν επιλέξει για προσωπικό ιατρό, ιατρό που δουλεύει σε δημόσιο νοσηλευτήριο, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ απάντησε πως οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν προσωπικούς ιατρούς και οι κυβερνητικοί ιατροί θα είναι στη διάθεσή τους να τους εξυπηρετήσουν όπως και πριν.

Ο Σωτήρης Κούμας αναφέρθηκε και στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του ΓΕΣΥ, σημειώνοντας πως είναι στο χέρι τους να στηρίξουν το ΓΕΣΥ, μέσω διαλόγου και στοχευμένων ενεργειών.

Ερωτηθείς αν θα επιλύσουν τα ζητήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, πριν την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ υποστήριξε πως «από εμάς εξαρτάται αν θα προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στη δευτεροβάθμια φάση του ΓΕΣΥ. Εμείς ως ιατροί παίρνουμε το μερίδιο της ευθύνης μας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το στηρίξουμε».

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε
με όποιο τρόπο μπορούμε»
Η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τη σημερινή σύσκεψη, καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι αυτή η μεταρρύθμιση για τον ίδιο, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε μείνει πίσω στο χρόνο και πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να εργαστούμε προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι η υλοποίηση αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε πει και στον ίδιο τον πρόεδρο ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε ούτως ώστε αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση να επιτύχει», τόνισε ο κ. Γεωργίου.

Κληθείς να απαντήσει για τα προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι νοσηλευτές, κατά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του ΓΕΣΥ, ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΝΟ σημείωσε πως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, τόσο για τους παρόχους, όσο και για τον κόσμο ήταν η έλλειψη ενημέρωσης, ενώ υποστήριξε πως υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν πριν τον Ιούλιο του 2020 που θα εφαρμοστεί η δευτεροβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Έχουμε αναφέρει κάποια προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν και έχει λάβει και εντολές ο κύριος Σταμάτης, ο πρόεδρος του ΟΚΥπΥ, με τον οποίο έχουμε ήδη κάνει κάποιες συζητήσεις έτσι ώστε να αναλάβει πρωτοβουλία να επιλυθούν τα προβλήματα έτσι ώστε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα που είχαμε με την πρωτοβάθμια».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα