Κ. Χαμπιαούρης: Διαχρονικά η Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου έχει προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση

Διαχρονικά η Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου έχει προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση, διανοίγοντας ακαδημαϊκούς και επαγγελματικούς ορίζοντες και στηρίζοντας ποικιλότροπα τους μαθητές, ακόμα και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.
 
Ο κ. Χαμπιαούρης μιλούσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα τη μετεξέλιξη του λυκειακού κύκλου της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου (ΕΣΜΛ) σε Οικονομική-Εμπορική Σχολή (ΟΕΣ), Ειδικού Ενδιαφέροντος.
 
Στη συνέντευξη χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου Άγγελος Δαυίδ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Χαμπιαούρης, σε  χαιρετισμό του, είπε ότι όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία των ορεινών περιοχών, η Εμπορική Σχολή Μιτσή Λεμύθου προχώρησε σ’ ένα στρατηγικό πλάνο που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί στους σκοπούς και τις κατευθύνσεις του ιδρυτή της, Δημοσθένη Μιτσή, αλλά και στη δυνατότητα υποστήριξης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους.
 
«Στο πλαίσιο υλοποίησης του πιο πάνω πλάνου, πρώτος πυλώνας των μέτρων που προγραμματίστηκαν, είναι η μετεξέλιξη της σχολής σε Οικονομική Εμπορική Σχολή (ΟΕΣ) ειδικού ενδιαφέροντος. Η επιδίωξη αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια παροχής της δυνατότητας σε μαθητές και μαθήτριες με κλίση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις οικονομικές και εμπορικές σπουδές, να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία», πρόσθεσε.
 
Επιπλέον, ανέφερε ότι συνδέεται με τις προσπάθειες ανάπτυξης και υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη των Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους, αφού θα επιτρέψει τη συγκράτηση του πληθυσμού της περιοχής, καθώς και την προσέλκυση μαθητών και μαθητριών από όλες τις περιοχές της Κύπρου.
 
Το Υπουργείο Παιδείας, συνέχισε ο κ. Χαμπιαούρης, υιοθέτησε την εισήγηση του Διαχειριστικού Συμβουλίου και ακολούθως προώθησε στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για τη μετεξέλιξη της Σχολής.
 
«Στις 5 Δεκεμβρίου του 2018 λήφθηκε η σχετική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2019, η Σχολή να λειτουργήσει ως Οικονομική Εμπορική Σχολή (ΟΕΣ) ειδικού ενδιαφέροντος, ακολουθώντας το μοντέλο του Αθλητικού και Μουσικού Σχολείου. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προαγωγή της αριστείας μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και προετοιμασία των μαθητών και μαθητριών της, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν άμεσα στην αγορά εργασίας ή να ενταχθούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για απόκτηση ακαδημαϊκού τίτλου σπουδών», τόνισε.
 
Όπως είπε, για να μπορέσει η Σχολή να λειτουργήσει ως Οικονομική Εμπορική (ΟΕΣ) ειδικού ενδιαφέροντος, η οποία θα προσελκύει νέους και νέες από όλη την Κύπρο, θα πρέπει να διασφαλιστούν οι απαραίτητες προδιαγραφές και υποδομές.
 
Ο Πρόεδρος του Διαχειριστικού Συμβουλίου της Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου, Άγγελος Δαυίδ, στο δικό του χαιρετισμό εξέφρασε την ικανοποίηση του Συμβουλίου για την απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 05/12/2018, στη βάση της οποίας κατέστη δυνατόν να  λειτουργήσει στην Εμπορική Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου το πρώτο, σε παγκύπρια βάση, Εμπορικό Οικονομικό Λύκειο Ειδικού Ενδιαφέροντος.
 
«Είναι πεποίθηση του Διαχειριστικού Συμβουλίου ότι η λειτουργία της Σχολής ως Οικονομικής και Εμπορικής Σχολής Ειδικού Ενδιαφέροντος αναμφίβολα προάγει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης,  διευρύνοντας επαγγελματικούς και ακαδημαϊκούς ορίζοντες των μαθητών, δίδοντας ταυτόχρονα στη Σχολή τη δυνατότητα να συνεχίσει να διαδραματίζει το μοναδικό και ανεκτίμητο ρόλο της στα εκπαιδευτικά δρώμενα όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Κύπρου. Υπάρχουν άλλωστε συγκριτικά πλεονεκτήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους έναντι άλλων επιλογών», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Δαυίδ είπε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Διαχειριστικού Συμβουλίου και του Υπουργείου έχει εκπονηθεί ένα ειδικό, φιλόδοξο πρόγραμμα εκπαίδευσης, που αποσκοπεί στην άρτια προετοιμασία των μαθητών, παρέχοντας τους τη δυνατότητα, όχι μόνο να επιτύχουν εισδοχή στα καλύτερα πανεπιστήμια που ασχολούνται με το αντικείμενο αλλά και να ενταχθούν, αν το επιθυμούν, απευθείας στην εξειδικευμένη αγορά εργασίας οικονομικών - λογιστικών υπηρεσιών και ευρύτερα του επιχειρείν.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
ΒΙΝΤΕΟ: Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ζημιές σε υποστατικά και γεωργικές καλλιέργειες
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
ΒΙΝΤΕΟ: Κατευθύνεται προς τον υδατοφράκτη Άλασσας η φωτιά-Ζημιές σε κτηνοτροφικά υποστατικά
Παράνομη επίσκεψη Βούλγαρου Ευρωβουλευτή στα κατεχόμενα
ΒΙΝΤΕΟ: Προστατεύεται η βιομηχανική περιοχή από τις φλόγες στη Λεμεσό-Δύσκολη η προσβασιμότητα στα ενεργά μέτωπα
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ
Στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση το θέμα των πλαστών πτυχίων
Αδιέξοδο στις συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα-Η Χαμάς αποχωρεί χωρίς συμφωνία από το Κάιρο