Συμφωνεί με τη διάγνωση Νουρή ο ΠΙΣ-«Το ΓΕΣΥ δεν σηκώνει προχειρότητες»

Δεν μας εκπλήσσει η διάγνωση του κ. Νίκου Νουρή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο οποίος σημείωσε πως θα ήταν καλό να ανατρέξουν πίσω στα γραπτά υπομνήματα που είχε θέσει ο Σύνδεσμος και ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.
 
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή και Αντιπρόεδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Νουρή, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρά προβλήματα επιχειρησιακής ανεπάρκειας, τα οποία με βεβαιότητα θα δημιουργήσουν δυσλειτουργία στους γιατρούς, στους φαρμακοποιούς, στα κλινικά εργαστήρια αλλά πολύ περισσότερο στους ασθενείς», ο κ. Αγαθαγγέλου ανέφερε ότι «κανένας δεν βλέπει με χαιρεκακία το οποιοδήποτε πρόβλημα», ωστόσο, πρόσθεσε πως ο ΠΙΣ απαιτεί «μέσα στις επόμενες μέρες να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ, γιατί έχουμε να κάνουμε με ζωές».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σαφές μήνυμα Ιωάννου για ΓΕΣΥ με παραλήπτη τον ΔΗΣΥ-Δεν τίθεται θέμα αναβολής  
 
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι νομοθεσίες είναι εκεί, τα χρονοδιαγράμματα έχουν τεθεί. Δεν σηκώνει αναβολή ο Κύπριος ασθενής και ο Κύπριος φορολογούμενος έχει πληρώσει, για να έχει άρτιες υπηρεσίες υγείας και αναμένει υψηλές προσδοκίες από αυτές τις αναβαθμισμένες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες και αλίμονο αν αρχίσουμε να λέμε στο λαό ότι κάποια φάρμακα ακόμα δεν έχουν ενσωματωθεί», είπε.
 
Όπως πρόσθεσε «όλα αυτά είναι θέματα που αφορούν τη ζωή του ασθενούς», συμπληρώνοντας ότι «δεν σηκώνει αναβολές και προχειρότητες».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βόμβα ΔΗΣΥ τρεις μέρες πριν την πλήρη εφαρμογή της 1ης φάσης του ΓΕΣΥ
 
«Το είχαμε τονίσει ότι θα παραμείνουμε βαθιά προσηλωμένοι στους στόχους και τη δημόσια αποστολή του ΠΙΣ να εποπτεύει και να διασφαλίσει την άρτια υπηρεσία υγείας στους ασθενείς και εύχομαι ότι μέσα από αυτές τις διαγνώσεις, που έχει κάνει πριν ακόμα την εφαρμογή του ΓεΣΥ ο κ. Νουρής, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη ψήφιση των συγκεκριμένων νομοσχεδίων και είχε κατ’ ιδίαν συμμετοχή ο ίδιος στις ενημερωτικές συναντήσεις από τον ΟΑΥ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αφορά το όλο σχεδιαστικό πλαίσιο της εφαρμογής», είπε.
 
Ανέφερε ότι είναι άξιο απορίας «πως έστω και τη δωδεκάτη έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εκεί που προκύπτουν θέματα είναι στις βασικές πτυχές της λειτουργίας, που είναι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, άρα η διαθεσιμότητα φαρμάκων, είναι προσβασιμότητα και η καταχώρηση όλων των υπηρεσιών, η διευκόλυνση των ασθενών σε όλα τα επίπεδα πρωτοβάθμιας αλλά ενδονοσοκομειακή φροντίδας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ύστατη, διπλή έκκληση Αναστασιάδη λίγες ώρες πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ

 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα