Δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, αν δεν υλοποιηθούν οι αποφάσεις για την ασφάλεια

Προειδοποιούν οι Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης ότι δεν θα αφήσουν τα παιδιά τους να μπουν στα σχολεία τα οποία δεν πληρούν τα μέτρα ασφαλείας που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως υπάρχουν Σχολικές Εφορίες που καθυστερούν τα έργα για ασφάλιση των σχολείων.
 
«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος και θεωρούμε αναγκαίο να κατονομάσουμε, στις 30 Ιουνίου, τις Σχολικές Εφορίες που δεν θα ολοκληρώσουν τα έργα», δήλωσε ο κ. Νικηφόρου, προσθέτοντας πως την ευθύνη την έχουν καθαρά οι σχολικές εφορίες.
 
Ο Κυριάκος Νικηφόρου ανέφερε πως οι Οργανωμένοι γονείς επικοινώνησαν με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα και το Υπουργείο έχει δώσει σαφείς οδηγίες για τα έργα που πρέπει να γίνουν ως προς τη σωστή περίφραξη των σχολικών μονάδων και είχε συναντήσεις με τις σχολικές εφορίες ανά επαρχία για το συγκεκριμένο θέμα.
 
«Η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Δεν θα δεχτούμε να μπουν τα παιδιά σε σχολείο που δεν πληροί τις προδιαγραφές για τις περιφράξεις και τα θυροτηλέφωνα και να ξεκινήσουμε μαθήματα. Δεν είναι απειλή, είναι προτροπή για τις Σχολικές Εφορίες που καθυστερούν. Αν δεν ολοκληρώσουν τα έργα μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν θα επιτρέψουμε στα παιδιά να μπουν στα σχολεία. Πρέπει να αναλάβουν τα ευθύνες τους».
 
Ο κ. Νικηφόρου υποστήριξε πως το πρώτο χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ήταν στις 30 Μαΐου, ωστόσο, έδωσαν παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των παιδιών.

«Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι το πρώτιστο μέλημα όλων μας. Αφού πάρθηκε απόφαση από τον πολιτικό προϊστάμενο, είναι όλοι υποχρεωμένο να προχωρήσουν με τα μέτρα ασφαλείας».

Ο Κυριάκος Νικηφόρου διευκρίνισε πως οι οργανωμένοι γονείς απαιτούν από τις σχολικές εφορίες να εξασφαλίσουν πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρασφάλεια, καθώς επίσης και πιστοποίηση για τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων.
 
Καταληκτικά, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης ανέφερε πως υπάρχουν και σχολικές εφορίες στις οποίες προχωρούν τα έργα και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο 90%, όπως η σχολική εφορία της Λεμεσού.
 

Δειτε Επισης

Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά