Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαυρογένη

  25/05/2019 20:56
Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαυρογένη

Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μαυρογένη

  25/05/2019 20:56
Την Τρίτη 28 Μαΐου θα τελεστεί η κηδεία του Γιώργου Μαυρογένη στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.
 
Ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρει ότι ο γνωστός καλλιτέχνης και εκδότης απεβίωσε το Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Ήταν 91 χρονών. 
 
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Γιώργου Μαυρογένη, εξέφρασε απόψε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας:
 
 
Ο εκλιπών υπήρξε εκδότης της εφημερίδας «Σατιρική», τη δεκαετία του 1960, και του περιοδικού «Σατιρική Επιθεώρηση», τη δεκαετία του 1980. Ο «Τόφαλλος» του Μαυρογένη, σε καιρούς δύσκολους για την Κύπρο, υπήρξε η προσωποποίηση της αντίστασης του κυπριακού λαού στα κατά της Κύπρου σχέδια, προστίθεται.
 
Ως γλύπτης, ο Μαυρογένης υπήρξε ο δημιουργός πολλών έργων, κόσμημα για τον πολιτισμό της Κύπρου. Άκρως επαινετό και το έργο του σε ιστορικούς πίνακες, οι οποίοι κοσμούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή, μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού. Επεσκέφθη κατά καιρούς πολλές χώρες μετέχοντας σε διαγωνισμούς, έτυχε βραβείων και επαίνων όσο λίγοι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πέθανε ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και γελοιογράφος Γιώργος Μαυρογένης
 
Ο Μαυρογένης, με καταγωγή από τη Λεμεσό, υπήρξε ο εμπνευστής και δημιουργός της Γιορτής του Κρασιού και του Καρναβαλιού. Ο επιβλητικός «Βρακάς» του,  κοσμεί και θα αποτελεί για πάντα το σύμβολο της Γιορτή του Κρασιού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Προστίθεται ότι πέραν της καλλιτεχνικής του δημιουργίας και προσφοράς, ο Μαυρογένης είχε και ενεργό συμμετοχή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου. «Η αγωνία του για την επικράτηση των δημοκρατικών και κοινωνικών θεσμών, αλλά και για το μέλλον του τόπου, υπήρξαν κορυφαία χαρακτηριστικά της μακράς δράσης του» συμπληρώνεται.
 
Η κηδεία του Γιώργου Μαυρογένη θα γίνει την Τρίτη, 28 Μαίου, στις 11:00 το πρωί, από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο. Η οικογένεια του εκλιπόντος θα δεχθεί συλλυπητήρια από τις 10:00 το πρωί. Παράκληση όπως αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Φίλων Νεφροπαθών. 
 
Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Σφαλαγγιώτισσας στη Λεμεσό. Θα προηγηθεί, στις 2:00μ.μ. τρισάγιο και συλλυπητήρια στην εκκλησία Κοσμά του Αιτωλού στο χώρου του κοιμητηρίου.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας