Σάββατο 19 Σεπ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά τις εκλογές

  25/05/2019 19:02
Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά τις εκλογές

Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα μικρά παιδιά τις εκλογές

  25/05/2019 19:02
Κι όμως υπάρχει τρόπος να μιλήσετε σε ένα μικρό παιδί για τις εκλογές, με αφορμή τις Ευρωεκλογές, και κυρίως να του εξηγήσετε πόσο σημαντικό είναι να έχει γνώμη για διάφορα θέματα και να την διατυπώνει σε κάθε ευκαιρία με την ψήφο του.
 
Πρόκειται για κάτι πολύ πιο σπουδαίο, αφού η ψήφος αποτελεί την απόλυτη έκφραση της Δημοκρατίας και μετράει για πολλά περισσότερα, που επηρεάζουν τις ζωές σας.
 
Η Δημοκρατία αρχίζει από το σπίτι, περνάει από τη γειτονιά, τον Δήμο, την περιφέρεια, την χώρα και καταλήγει στην Ευρώπη. Είναι κάτι σαν τον ήλιο και το νερό για τα φυτά.
 
Με την ψήφο, που είναι η απόλυτη ελευθερία έκφρασης, διαμορφώνεις αποφάσεις που αφορούν απλούς, αλλά και σημαντικότερους τομείς της καθημερινότητας: Aπό το αν θα είναι καθαρή, χωρίς σκουπίδια, χόρτα και ξεχαρβαλωμένες κούνιες η παιδική χαρά, που παίζετε, μέχρι όσα θα συμβούν στην εκπαίδευση και τις ευκαιρίες για γνώση κι εργασία, όταν ο μικρός σου θα έχει πια ενηλικιωθεί  κ.ά.
 
Έχει σημασία να έχεις γνώμη για όσα συμβαίνουν και να την διατυπώνεις με την ψήφο σου  σε κάθε λογής ανάλογες διαδικασίες για τα μικρά και μεγαλύτερα ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή σου και να μην μένεις αμέτοχος στις εξελίξεις. Δεν μπορείς να παίρνεις γεύση ζωής μόνο από την τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων και να είσαι κλεισμένος στον μικρό κόσμο του σπιτιού σου.
 
Το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.  Την απόφαση της πλειοψηφίας, οφείλουν να τη σεβαστούν όλοι, κι εκείνοι, που ψήφισαν διαφορετικά, αφού μόνο έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.
 
Μπορείτε να του μιλήσετε και για το πώς άρχισε η Δημοκρατία, πως λαμβάνονταν οι αποφάσεις στην αρχαία Ελλάδα και πως φτάσαμε από τη δια βοής  κι ανάτασης του χειρός ψηφοφορία, στην σημερινή με τα ψηφοδέλτια, περιδιαβαίνοντας ή επισκεπτόμενοι σε πρώτη ευκαιρία την Αρχαία Αγορά.
 
Έτσι ή αλλιώς μπορείτε να πάρετε το παιδί μαζί σας στο εκλογικό τμήμα για να πάρει μυρωδιά από την εκλογική διαδικασία. Καλή ψήφο.
 
Πηγή: Τα Νέα
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας