Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Οργή και ντροπή! «Κυρία» στις Κόκκινες έβρισε αυτιστικό μωρό γιατί έβγαζε κραυγές

  25/05/2019 17:09
Οργή και ντροπή! «Κυρία» στις Κόκκινες έβρισε αυτιστικό μωρό γιατί έβγαζε κραυγές

Οργή και ντροπή! «Κυρία» στις Κόκκινες έβρισε αυτιστικό μωρό γιατί έβγαζε κραυγές

  25/05/2019 17:09
Μερικές φορές τα λόγια στερεύουν. Η ντροπή μπερδεύει τον νου. Τι να πει κανείς; Τι να σκεφτεί; Πώς μπόρεσαν ενήλικες να τα βάλουν με ένα αυτιστικό παιδί; Κι όμως…
 
Η συγκλονιστική καταγγελία μίας μητέρας, της Κωνσταντίνας Παναγιώτου, δεν είναι απλώς μια κραυγή αγωνίας αλλά ένας προειδοποιητικός συναγερμός για το πού οδεύει η κυπριακή κοινωνία.
 
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο facebook, πήγε με το μωρό της να χρησιμοποιήσει την ΑΤΜ στην περιοχή Κόκκινες. Το παιδί της πάσχει από αυτισμό και άρχισε να βγάζει κάποιους ήχους.
 
Δύο άλλες γυναίκες ενοχλήθηκαν, όπως φαίνεται, από τους ήχους που έβγαζε το παιδί και αντί να δείξουν κατανόηση για την κατάστασή του, η μία είπε «φάουσαν να φκάλεις»!
 
Όταν η μητέρα αποφάσισε να τις ρωτήσει εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απάντησαν «ενομίζαμε πως έπαθε τίποτε…». Η μητέρα έκανε παρατήρηση στις κυρίες. Τους ζήτησε να αποδεχθούν τον αυτισμό…
 
Αν είναι δυνατόν να πρέπει να φτάνουμε σε τέτοια σημεία, για να επιδεικνύουμε ανθρωπιά!
 
Ως πότε θα γίνονται αυτά; Ζούμε στο 2019. Μία εποχή που η διαφορετικότητα έπρεπε να ήταν αποδεκτή και πλήρως κατανοητή. Αντ’ αυτού κάνουμε φραστικές επιθέσεις σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, που το μόνο «κακό» που έκαναν ήταν να βγουν από το σπίτι τους. Να είναι, δηλαδή, φυσιολογικοί άνθρωποι, όπως πρέπει, κι όχι περιθωριοποιημένοι και απομονωμένοι.
 
Δείτε εδώ τη συγκλονιστική ανάρτηση της κ. Παναγιώτου, με το μήνυμα ότι το παιδί της θα μπορούσε  να ήταν το εγγόνι τους:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας