«Λέμε όχι στον εκφοβισμό»-Το βίντεο της εκστρατείας της ΠΣΕΜ κατά του σχολικού εκφοβισμού

Η ΠΣΕΜ δίνει στη δημοσιότητα τα βίντεο που αποδεικνύει τον εκφοβισμό εναντίον του μαθητή Παναγιώτη Στεφανή, στα πλαίσια της εκστρατείας της ενάντια στον εκφοβισμό.

Παράλληλα καλεί τους μαθητές να μην μένουν θεατές μπροστά σε εκφοβιστικές συμπεριφορές.
Σε ανακοίνωση με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της εκστρατείας ενάντια στον εκφοβισμό, σημειώνει ότι ο εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Είναι αποτέλεσμα τόσο των σχέσεων εντός της κοινωνίας, όσο και του ίδιου του εκπαιδευτικού συστήματος και του τρόπου λειτουργίας του. Ένα σύστημα εξετασιοκεντρικό που μας ωθεί στη βαθμοθηρία και στον ατομικισμό, ως τη μοναδική διέξοδο για την επιβίωση μας.
Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, με την οικονομική κρίση, αυτό το φαινόμενο μεγαλώνει περισσότερο, όχι μόνο γιατί αυξάνονται και οι ανισότητες ανάμεσα στους μαθητές, αλλά και γιατί έχουν σχεδόν εξαφανιστεί έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, η ανιδιοτέλεια.
 
Στην προσπάθεια και στον αγώνα ενάντια στον εκφοβισμό «πρέπει να ενωθούμε όλοι, μαθητές, γονείς, καθηγητές αλλά και η πολιτεία», σημειώνει η οργάνωση.

Αναφέρει ότι χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση και καλεί τους μαθητές «να μην μένουν θεατές μπροστά σε εκφοβιστικές συμπεριφορές, γιατί πολύ απλά ενθαρρύνουμε τους θύτες να επαναλαμβάνουν αυτήν την απαράδεκτη συμπεριφορά. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους που είναι θύματα εκφοβισμού αναφέροντας το σε κάποιο ενήλικα, καθηγητή ή γονιό».
 
Μόνο αν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στο ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, στη δομή και το περιεχόμενο του, θα είναι κάτι που μακροπρόθεσμα θα δώσει οριστική λύση, όχι μόνο στην εξάλειψη του εκφοβισμού, αλλά και σε κάθε μορφή βίας και παραβατικής συμπεριφοράς, που αναπτύσσεται, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου, προσθέτει η ΠΣΕΜ.

Στόχος είναι η κοινωνία, αλλά και το σχολείο, να αποκτήσουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και θα εργαστεί με συνέπεια προς την κατεύθυνση αυτή.
 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας