Παρασκευή 10 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επιταχύνεται η εξέταση αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με υπερωριακή απασχόληση

  23/05/2019 18:25
Επιταχύνεται η εξέταση αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με υπερωριακή απασχόληση

Επιταχύνεται η εξέταση αιτήσεων φοιτητικής χορηγίας με υπερωριακή απασχόληση

  23/05/2019 18:25
Πέραν του ωραρίου τους άρχισαν να εργάζονται από σήμερα οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο να επιταχυνθεί η εξέταση του μεγάλου αριθμού αιτήσεων για φοιτητική χορηγία.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας του Υπουργείου Παιδείας Ανδρέας Παπούλας είπε ότι εγκρίθηκε η παροχή υπερωριών στους λειτουργούς της Υπηρεσίας, οι οποίοι θα εργάζονται με συγκεκριμένο πρόγραμμα τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων.
 
Σημείωσε ότι αυτό κατέστη αναγκαίο τόσο λόγω της ελλιπούς στελέχωσης της Υπηρεσίας όσο και από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί προσωπικό από άλλα τμήματα του Υπουργείου επειδή είναι πολύ εξειδικευμένη εργασία ο έλεγχος των αιτήσεων, αλλά και ούτε να αγοραστούν υπηρεσίες.
 
Έτσι καταλήξαμε στη λύση να προσφερθεί στο υπάρχον προσωπικό κάποια υπερωριακή απασχόληση για να μπορέσει η Υπηρεσία να αντεπεξέλθει στον μεγάλο φόρτο εργασίας, υπογράμμισε.  
 
Ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας ανακοίνωσε ότι έχει εκπονηθεί ήδη συγκεκριμένο πρόγραμμα εργασίας για τον κάθε λειτουργό για εργασία απογεύματα και Σαββατοκύριακα και «αρχίζει από σήμερα η υπερωριακή απασχόληση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες», έτσι ώστε να καταβληθεί όσο το δυνατό συντομότερα, όπως είπε, η πληρωμή στους δικαιούχους.
 
Ανακοινώνονται λεπτομέρειες
Τέλος, ο κ. Παπούλας είπε στο ΚΥΠΕ ότι με στόχο να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για το πού βρίσκεται η εξέταση των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από την Υπηρεσία λεπτομέρειες σε σχέση με τον αριθμό των αιτήσεων που έχουν εγκριθεί, ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτή την περίοδο (με βάση την ημερομηνία υποβολής τους) και πότε θα ολοκληρωθεί η εξέταση των τελευταίων αιτήσεων.

Όπως είχε δηλώσει παλαιότερα στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας, η συσσώρευση των αιτήσεων οφείλεται μεταξύ άλλων και στο γεγονός ότι ενώ το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Αύγουστο, για να αρχίσουν οι πληρωμές θα πρέπει πρώτα να εγκριθούν από την Βουλή οι προϋπολογισμοί π.χ. του 2019 και να δημοσιευθούν στη συνέχεια στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας για να αρχίσει η Υπηρεσία να δέχεται αιτήσεις.
 
Σημείωσε ότι η πρώτη ημερομηνία που η Υπηρεσία δέχθηκε αιτήσεις φέτος ήταν η 12η Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχουν περάσει τα 2/3 του ακαδημαϊκού έτους, ενώ στη συνέχεια δόθηκε και παράταση υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 10 Μαΐου.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας