Πέμπτη 19 Σεπ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού

  23/05/2019 15:10
Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού

Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού

  23/05/2019 15:10
Οι συνεχώς αυξανόμενες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις -απόρροια διαφόρων και συχνά ετερόκλητων κι απρόβλεπτων παραγόντων- επιβάλλουν την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας και την προσήλωση σε νέες «πράσινες» πρακτικές.
 
Ο δήμος Παραλιμνίου, αναγνωρίζοντας την επιβεβλημένη ανάγκη για ανακύκλωση, πραγματοποιεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου, Εργαστήρι, με τίτλο: Οφέλη από την εντατική αξιοποίηση αποβλήτων γυαλιού στις τουριστικές περιοχές.
 
To Εργαστήρι υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου “Invalor 101 - A network for joint valorization of material flows in tourist areas”.
 
Το Έργο υλοποιείται από τους δήμους Παραλιμνίου, Μεγάρων και Vlora, από Κύπρο, Ελλάδα και Αλβανία αντίστοιχα, το Πανεπιστήμιο Πατρών (Ελλάδα), το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Frederick (Κύπρος), το Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο Τιράνων (Αλβανία) και το Καθολικό Πανεπιστήμιο Leuven (Βέλγιο). Η ανακύκλωση αναμένεται να συνεισφέρει στην επίλυση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος στους τουριστικούς Δήμους, αυτό της συσσώρευσης γυαλιού ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, με παράλληλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Για το συγκεκριμένο Έργο, ο Δήμος Παραλιμνίου σκοπεύει να εγκαταστήσει μια προσωρινή πιλοτική μονάδα επεξεργασίας των αποβλήτων από γυαλί, από τα οποία -αφού επεξεργαστούν- θα παραχθούν οικοδομικά υλικά που ο Δήμος θα χρησιμοποιεί κατόπιν για δικές του ανάγκεs.
 
Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, ο Δρ Γιώργος Τέντες, Sustainability Consultant & Business Development Manager στην Green2Sustain (Ελλάδα), θα περιγράψει τα  βασικά στοιχεία κατασκευής και λειτουργίας της κινητής πιλοτικής μονάδας για την αξιοποίηση των αποβλήτων γυαλιού, με τη μέθοδο του γεωπολυμερισμού.
 
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν εφαρμογές που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου, θα αναλυθούν πιλοτικές μονάδες που ετοιμάζονται σε άλλες χώρες, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης και χρήσης τέτοιων μονάδων σε περιφερειακό και δημοτικό επίπεδο.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι και τη Θεματολογία: ΕΔΩ
 
Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG V-B BALKAN-MED 2014-2020. Το “Balkan-Mediterranean Programme 2014-2020” είναι ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας, με τη συμμετοχή πέντε χωρών, τριών κρατών-μελών της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα) και δύο -υποψήφιων προς ένταξη στην Ε.Ε.- χωρών (Αλβανία και Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).
 
Ο γενικός στόχος του προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση μιας ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αειφορίας της επιλέξιμης περιοχής.
 
Το Εργαστήρι απευθύνεται σε: Δημάρχους, Δημοτικά Συμβούλια, Κοινοτάρχες και Κοινοτικά Συμβούλια ιδιοκτήτες και Γενικούς διευθυντές Ξενοδοχειακών Μονάδων, ιδιοκτήτες Κέντρων Αναψυχής, Υγειονομικές Υπηρεσίες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, λειτουργούς του Τμήματος Περιβάλλοντος, εταιρείες Ανακύκλωσης
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ: ΕΔΩ
 
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:
Τ: 22505555 │Φ: 22679820 │ email: events@imhbusiness.com
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας