Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο Μonash για οδική ασφάλεια

Παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και του Ύπατου Αρμοστή της Αυστραλίας Sam Beever υπογράφεται αύριο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Monash Μελβούρνης για θέματα οδικής ασφάλειας.

Σε δελτίο Τύπου της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας αναφέρεται ότι το Μνημόνιο θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ( Centre for Risk and Decision Sciences) και του Κέντρου MUARC ( Monash University Accident Research Centre) του Πανεπιστημίου Μοnash.

To Μνημόνιο θα υπογράψουν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου και εκ μέρους του Monash η καθηγήτρια Judith Charlton.  Με την υπογραφή του οι εταίροι θα μπορούν να μοιράζονται  βέλτιστες πρακτικές, να αναπτύσσουν επιστημοσύνη σε θέματα οδικής ασφάλειας, να εκπονούν κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και κοινωνίας των πολιτών για να βοηθήσουν τις αρχές να βελτιώσουν θέματα οδικής ασφάλειας.

Αύριο, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, της Αστυνομίας, της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η συζήτηση θα αποτελέσει ευκαιρία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλύσουν και να συγκρίνουν τις στατιστικές οδικών ατυχημάτων, τις τρέχουσες πρωτοβουλίες για θέματα οδικής ασφάλειας και να ανταλλάξουν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις. Η καθηγήτρια Judith Charlton θα παρουσιάσει την προσέγγιση Safe Systems και τη στρατηγική της πολιτείας της Βικτώριας στην Αυστραλία με την ονομασία «Towards Zero» για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδικής ασφάλειας.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας