Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο Μonash για οδική ασφάλεια

  23/05/2019 15:05
Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο Μonash  για οδική ασφάλεια

Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφουν Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο-Πανεπιστήμιο Μonash για οδική ασφάλεια

  23/05/2019 15:05
Παρουσία της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου και του Ύπατου Αρμοστή της Αυστραλίας Sam Beever υπογράφεται αύριο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Monash Μελβούρνης για θέματα οδικής ασφάλειας.

Σε δελτίο Τύπου της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας αναφέρεται ότι το Μνημόνιο θα διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ του Κέντρου CERIDES του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ( Centre for Risk and Decision Sciences) και του Κέντρου MUARC ( Monash University Accident Research Centre) του Πανεπιστημίου Μοnash.

To Μνημόνιο θα υπογράψουν εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο καθηγητής Ανδρέας Ευσταθίου και εκ μέρους του Monash η καθηγήτρια Judith Charlton.  Με την υπογραφή του οι εταίροι θα μπορούν να μοιράζονται  βέλτιστες πρακτικές, να αναπτύσσουν επιστημοσύνη σε θέματα οδικής ασφάλειας, να εκπονούν κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και κοινωνίας των πολιτών για να βοηθήσουν τις αρχές να βελτιώσουν θέματα οδικής ασφάλειας.

Αύριο, μετά την υπογραφή του Μνημονίου, θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Μεταφορών, Δικαιοσύνης και Παιδείας, της Αστυνομίας, της Υπάτης Αρμοστείας της Αυστραλίας, της κοινωνίας των πολιτών και εμπειρογνωμόνων σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η συζήτηση θα αποτελέσει ευκαιρία για τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλύσουν και να συγκρίνουν τις στατιστικές οδικών ατυχημάτων, τις τρέχουσες πρωτοβουλίες για θέματα οδικής ασφάλειας και να ανταλλάξουν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις. Η καθηγήτρια Judith Charlton θα παρουσιάσει την προσέγγιση Safe Systems και τη στρατηγική της πολιτείας της Βικτώριας στην Αυστραλία με την ονομασία «Towards Zero» για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδικής ασφάλειας.
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας