Ενισχύουν τη συνεργασία στον τομέα της κοινωνικής ευημερίας

Σύμβουλοι από τη Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία και το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας διοργάνωσαν από τις 14 μέχρι τις 17 Μαΐου δύο σεμινάρια με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της κοινωνικής ευημερίας σε όλο το νησί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, οι λειτουργοί στις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας χειρίζονται συχνά υποθέσεις Βρετανών πολιτών στην Κύπρο.
 
Τα σεμινάρια, προστίθεται, αποτέλεσαν συνέχεια αντίστοιχων εργαστηρίων το 2017 και επικεντρώθηκαν στον τρόπο λειτουργίας του βρετανικού συστήματος κοινωνικής ευημερίας και στις ανάγκες που προκύπτουν στο ΗΒ από τις γραπτές αναφορές που παράγονται στην Κύπρο. Στόχος ήταν η μεγιστοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας σε ΗΒ και Κύπρο προς όφελος των Βρετανών πολιτών στο νησί.
 
Αναφέρεται επίσης ότι τα εργαστήρια ασχολήθηκαν με την αξιολόγηση παιδιών και οικογενειών. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον προξενικό ρόλο της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, το σύστημα κοινωνικών υπηρεσιών του ΗΒ, τις βέλτιστες πρακτικές σύνταξης εκθέσεων και τον διαμοιρασμό τους ανάμεσα στις διάφορες υπηρεσίες.
 
Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν παραδείγματα αντιμετώπισης οικονομικά ή ιατρικά ευάλωτων ενηλίκων. Οι σύμβουλοι της Ύπατης Αρμοστείας και του Βρετανικού ΥΠΕΞ ανέλυσαν επίσης τις βέλτιστες πρακτικές για αντιμετώπιση περιστατικών που αφορούν άτομα με ασθένειες όπως άνοια, ενώ πρόσφεραν καθοδήγηση σε θέματα αρμοδιότητας και συγκατάθεσης, προστίθεται.
 
Συμπληρώνεται ότι συνολικά 85 κοινωνικοί λειτουργοί από «βορρά και νότο» - όπως αναφέρονται οι κατεχόμενες και ελεύθερες περιοχές, αντίστοιχα - συμμετείχαν στα σεμινάρια αυτές τις τέσσερις μέρες και τα σχόλιά τους ήταν περισσότερο από θετικά.
 
Ο Ύπατος Αρμοστής Στίβεν Λίλι είπε ότι «αυτή η πολύτιμη εργασία αποφέρει αμοιβαίο όφελος σε όλες τις πλευρές. Ενδυναμώνει περαιτέρω τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας και των υπηρεσιών κοινωνικής ευημερίας στο νησί. Και αυτό το βελτιωμένο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών ευημερίας θα ωφελήσει τους Βρετανούς πολίτες που χρειάζονται βοήθεια εδώ στην Κύπρο».
 

Δειτε Επισης

Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας