Τετάρτη 8 Απρ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Δίνουν κίνητρα στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ

  22/05/2019 11:50
Δίνουν κίνητρα στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ

Δίνουν κίνητρα στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια για να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ

  22/05/2019 11:50
Στην έγκριση του Σχεδίου Παροχής Επιδότησης στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ από το Υπουργικό Συμβούλιο αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Στόχος, εξήγησε ο Υπουργός, είναι «η ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την αναβάθμιση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων». Υπογράμμισε δε πως «θα επιχορηγούνται επιλέξιμες δαπάνες για διαπίστευση των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων μέχρι και €60,000 ανά νοσηλευτήριο. Το συνολικό κόστος του Σχεδίου είναι €3 εκ. για την επόμενη πενταετία».
 
Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε πως η διαπίστευση αποτελούσε πάγιο αίτημα των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και αυτό θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες ποιοτικά. «Με αυτό το Σχέδιο θα επιδοτείται το 50% των δαπανών για συμβουλευτικές υπηρεσίες και το 70% για την εφαρμογή της διαπίστευσης, με ανώτατο ποσό τις €60,000», είπε.
 
Ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι το ποσό θα δοθεί για μια φορά μόνο, και ανέφερε πως η διαπίστευση γίνεται από διεθνή Οίκο.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ενόψει της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας, και με σκοπό να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που εκφράζονται από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αναφορικά με το κατά πόσο θα μπορούν να ανταποκριθούν και να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις με τα δημόσια νοσηλευτήρια, ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο το Σχέδιο Παροχής Κυβερνητικών Χορηγιών σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια με σκοπό τη διαπίστευση (accreditation) στο πλαίσιο παροχής κινήτρων ενόψει ΓεΣΥ.
 
«Σκοπός του Σχεδίου, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό, είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων και βοήθειας υπό μορφή κυβερνητικής χορηγίας σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, στοχεύοντας έτσι στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μέσω της εφαρμογής των προτύπων ποιότητας και της διαπίστευσής τους από φορείς και σώματα αναγνωρισμένα από τον διεθνή Οργανισμό International Society for Quality in Healthcare (ISQua)», σημειώνεται.
 
Διευκρινίζεται ότι το Σχέδιο καλύπτει όλα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που είναι αδειούχα και στη βάση των κατηγοριών που προνοεί ο περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων Νόμος και θα συμβληθούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, εντάσσοντας τις υπηρεσίες τους στο ΓεΣΥ. Το Σχέδιο θα έχει διάρκεια πέντε ετών και θα λήξει στις 31 Μαΐου 2024.
 
«Η επιχορήγηση αφορά στην καταβολή εφάπαξ ποσού που να καλύπτει το 50% της συνολικής δαπάνης του νοσηλευτηρίου για σκοπούς συμβουλευτικών υπηρεσιών από εξωτερικούς συμβούλους με ανώτατο ποσό χορηγίας τις €25,000, καθώς και το 70% της συνολικής δαπάνης του νοσηλευτηρίου για απόκτηση διαπιστευτηρίου ποιότητας (accreditation) με ποσό χορηγίας τις €35,000, ανάλογα με την κατηγορία», αναφέρεται περαιτέρω. Σημειώνεται πως η μέγιστη δυνατή επιχορήγηση για κάλυψη του κόστους της διαδικασίας διαπίστευσης δεν θα ξεπερνά τις €60,000 ανά νοσηλευτήριο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του Σχεδίου είναι €3.047,500.
 
«Ο Υπουργός Υγείας χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική της Κυβέρνησης για προώθηση σχεδίων επιδότησης και παροχής κινήτρων σε συγκεκριμένους τομείς. Με το συγκεκριμένο Σχέδιο διασφαλίζεται η ανάπτυξη και η αναβάθμιση της ποιότητας των υφιστάμενων υπηρεσιών υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας