Η Ευρώπη Μαζί σας: Επίσκεψη Ηλικιωμένων Πολιτών στην Κοφίνου

Στο πλαίσιο του έργου «Η Ευρώπη μαζί σας», ομάδα ηλικιωμένων πολιτών από τα Κέντρα Ενηλίκων Πάφου και Μούταλλου επισκέφτηκαν την Κοφίνου, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019.
 
Εκεί, ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο του Τμήματος Αρχαιοτήτων, για τις εργασίες αποκατάστασης του ναού της Παναγίας της Κοφίνου στο πλαίσιο του έργου «ΕΥΜΑΘΙΟΣ ΦΙΛΟΚΑΛΗΣ: Ανάδειξη επιλεγμένων μεσοβυζαντινών μνημείων Κρήτης–Κύπρου, με καινοτόμες μεθόδους».
 
Μέσα από το εν λόγω έργο, προωθήθηκε και υλοποιήθηκε μελέτη συνολικής διαχείρισης και συντήρησης για το συγκεκριμένο εκκλησιαστικό μνημείο, καθώς και για άλλους τρεις βυζαντινούς ναούς σε Κύπρο και Κρήτη. Αυτό κατέστη εφικτό, χάρη στη συγχρηματοδότηση που έλαβε το έργο κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η ευαισθητοποίηση των Ηλικιωμένων Πολιτών πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και η ενημέρωσή τους γύρω από έργα που υλοποιήθηκαν στην Κύπρο με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 9 επισκέψεις σε συνεργασία με φορείς που ασχολούνται με θέματα Ηλικιωμένων Πολιτών. Η επίσκεψη στην Κοφίνου αποτελεί την 8η κατά σειρά επίσκεψη Ηλικιωμένων Πολιτών σε ευρωπαϊκά έργα.
 
Μέσα από τη δράση αυτή, δίνεται έμφαση στα οφέλη που απορρέουν από τις πολιτικές και τη νομοθεσία της Ευρώπης, συνολικά, ενώ παράλληλα επιδιώκεται η ενεργοποίηση και συμβολή των Ηλικιωμένων Πολιτών στην κατανόηση και προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
 
Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και υλοποιήθηκε από την ENOROS CONSULTING LTD και την IMH C.S.C. Ltd.
 
Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ,
τηλέφωνο: 22505555,
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία