Απάντηση Χαμπιαούρη στο ΑΚΕΛ-«Κάποιοι έκαναν την παραπληροφόρηση επιστήμη»

Kάποιοι έχουν κάνει την παραπληροφόρηση επιστήμη, εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα, χωρίς να σκέφτονται την ψυχολογία των χιλιάδων τελειοφοίτων κι ενσπείροντας συγχρόνως τον πανικό και την αβεβαιότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με αφορμή δηλώσεις του Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ.
 

«Ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ επέλεξε σήμερα, ημέρα έναρξης των Παγκύπριων Εξετάσεων, να προβεί σε δηλώσεις για το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι για άλλη μια φορά, κάποιοι έχουν κάνει την παραπληροφόρηση επιστήμη, εξυπηρετώντας μικροκομματικά συμφέροντα, χωρίς να σκέφτομαι την ψυχολογία των χιλιάδων τελειοφοίτων μας κι ενσπείροντας συγχρόνως τον πανικό και την αβεβαιότητα», αναφέρεται.   

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ αναφέρεται σε «ανικανότητα και τη ολιγωρία των κυβερνώντων στην Παιδεία».
 
Το Υπουργείο αναφέρει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την ίδια γλώσσα και ούτε θα μπει σε αντιπαράθεση, με τον Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ.
 
«Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε, σεβόμενοι τους τελειόφοιτους μαθητές και τις οικογένειές τους, είναι να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να δώσουμε για μια ακόμη φορά την πραγματική εικόνα του έργου που επιτελείται στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού», αναφέρεται.
 
Το Υπουργείο τονίζει επίσης ότι ο χώρος της Παιδείας δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων.

Το Υπουργείο παραθέτει «με σκοπό τη σωστή ενημέρωση, τη διαφάνεια και την εντιμότητά μας απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την κοινωνία γενικότερα» μέρος του έργου του ΥΠΠ που επιτελείται στο πλαίσιο της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. 
 
Μεταξύ άλλων το Υπουργείο αναφέρεται στην πρόταση για Ενιαίο Σχέδιο Αξιολόγησης του Μαθητή/Μαθήτριας και στην πρόταση για διαμόρφωση του νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών.
 
Αναφέρεται επίσης στην μεταρρύθμιση της ειδικής εκπαίδευσης και στην πολιτική για ένταξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου.
Αναφέρεται επίσης στις δράσεις Σχολικής και Κοινωνικής Ένταξης (ΔΡΑ.Σ.Ε).
 
Ακόμα στα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες και στις πολιτικές που συνδέονται με την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς στο σχολείο.
Ακόμα στην αναβάθμιση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευση και Κατάρτισης και στη βελτίωση της λειτουργίας των Εσπερινών Σχολείων.
 
Επίσης μεταξύ άλλων στον εκσυγχρονισμό των Προγραμμάτων Αγοράς Υπηρεσιών (ΠΑΥ), στην αναγνώριση της υπηρεσίας διοριστέων και διορισίμων, στην προώθηση των διαδικασιών για τη λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών, στις διεθνείς Συνεργασίες που έχουν συναφθεί από το ΥΠΠ, στην αναβάθμιση του τομέα του Αθλητισμού και στην υλοποίηση του κτηριολογικού Προγράμματος του ΥΠΠ.

«Με βάση τα όσα έχουν παρουσιαστεί είναι φανερό ότι το ΥΠΠ προχωρεί με σταθερότητα και συνέπεια στον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος και στην αναβάθμιση των τομέων του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας», αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι πολλά έχουν ήδη επιτευχθεί και το Υπουργείο φιλοδοξεί ότι ακόμα περισσότερα θα επιτευχθούν στο μέλλον,  με απώτερο στόχο πάντοτε τη διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών για τη δημιουργία κριτικά σκεπτόμενων πολιτών, ικανών όχι μόνο να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος άλλα και να συμβάλλουν δημιουργικά στην ανάπτυξη της κοινωνίας.

Δειτε Επισης

Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει