Τρίτη 4 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εικόνες από την ομίχλη που έκρυψε τα ψηλά κτίρια της Λεμεσού

  20/05/2019 16:28
Εικόνες από την ομίχλη που έκρυψε τα ψηλά κτίρια της Λεμεσού

Εικόνες από την ομίχλη που έκρυψε τα ψηλά κτίρια της Λεμεσού

  20/05/2019 16:28
Πρώτο θέμα συζήτησης έγινε στη Λεμεσό τις τελευταίες ώρες η πυκνή ομίχλη που κάλυψε το παραλιακό μέτωπο της πόλης.
 
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία η ομίχλη δημιουργήθηκε από νέφη που σχηματίστηκαν από στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη στεριά.
Τις τελευταίες ώρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά με πολίτες να δημοσιεύουν φωτογραφίες από το φαινόμενο που έκρυψε τους ουρανοξύστες της πόλης.
Την ίδια ώρα η Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει πως η περιοχή επηρεάζεται από θερμή αέρια μάζα ενώ στην ατμόσφαιρα παρατηρείται σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας θα αυξηθούν από αύριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο καιρός
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ παροδικά θα εμφανίζονται ψηλές νεφώσεις. Στα ορεινά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές  νεφώσεις. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και τα ψηλότερα ορεινά.
 

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ενώ αργότερα θα καταστεί μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο  εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με αυξημένες, ψηλές ή και μέσες, νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί αισθητά πάνω από τις  μέσες κλιματολογικές τιμές.

 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας