Τετάρτη 21 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αυτό είναι το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές

  20/05/2019 08:57
Αυτό είναι το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές

Αυτό είναι το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές

  20/05/2019 08:57
Ξεκίνησε σήμερα ο μαραθώνιος των Παγκύπριων Εξετάσεων για χιλιάδες μαθητές, που επιδιώκουν την πρόσβασή τους στα πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας, καθώς και για την εξασφάλιση απολυτηρίου λυκείου.
 
Η αρχή έγινε σήμερα με τα Νέα Ελληνικά, με τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη να δηλώνει, νωρίς το πρωί, πως οι οδηγίες που δόθηκαν στους υπεύθυνους των εξετάσεων ήταν να ετοιμάσουν γραπτά βατά και εντός της ύλης.
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σχολιάζοντας το γραπτό, ανέφερε πως το δοκίμιο είναι πολύ βατό, εντός της ύλης και σωστά διαβαθμισμένο, δηλαδή δεν είναι ούτε πολύ εύκολο, ούτε πολύ δύσκολο και απαντάται στην ώρα που έχουν οι μαθητές στη διάθεσή τους. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Γολγοθάς με κατάληξη το…όνειρο-Χιλιάδες μαθητές στη μάχη των Παγκύπριων
 
Δείτε πιο κάτω το δοκίμιο των Νέων Ελληνικών, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές:
 
«Γύρω στις 23 Ιουνίου θα είναι έτοιμα
τα αποτελέσματα για σκοπούς απόλυσης»
 
Εξάλλου, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξετάσεων, Δημήτρης Χανδριώτης, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη των εξετάσεων και κληθείς να σχολιάσει πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, είπε πως θα είναι έτοιμα γύρω στις 23 Ιουνίου όσον αφορά την απόλυση, για να σταλούν στα σχολεία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι βαθμοί πρόσβασης ανά πλαίσιο, για τα πανεπιστήμια Κύπρου και ο γενικός βαθμός κατάταξης για τα πανεπιστήμια της Ελλάδος, θα είναι έτοιμα τέλη Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, είπε πως η σημερινή μέρα σηματοδοτεί για τους τελειόφοιτους το τέλος μιας πορείας, που είναι τα μαθητικά χρόνια, εκφράζοντας την ευχή σε όλα τα παιδιά κάθε επιτυχία στις προσδοκίες τους και στο έργο τους.

«Είμαστε εδώ για να τους δείξουμε ότι είμαστε δίπλα τους καθ’ όλη αυτή τη διαδρομή. Έχουμε τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Παιδείας ότι όλα κυλούν στα πλαίσια που προβλέπονται από τη νομοθεσία», είπε ο κ. Νικηφόρου.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα να κυλήσουν όλα ομαλά μέχρι το τέλος.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας