ΠτΔ: Το Μνημείο Ειρήνης και Ανεκτικότητας θυμίζει το ρόλο της Κύπρου στην προώθηση της ειρήνης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τέλεσε σήμερα τα αποκαλυπτήριου του Μνημείου «Ειρήνης και Ανεκτικότητας», του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα, στη Λεμεσό.

Στον χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τις προσπάθειες του Προέδρου και των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα για την αναβάθμιση της κοινότητας, σημειώνοντας ότι πέραν της μακράς ιστορίας και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει, ο Άγιος Τύχωνας συνεχίζει να λειτουργεί δημιουργικά και συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τον κ. Nikolay Ivchikov, ο οποίος δώρισε το Μνημείο στην Κοινότητα, αλλά και στον δημιουργό του έργου κ. Φίλιππο Γιαπάνη, κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στο διαχρονικό έργο του καλλιτέχνη.

Πρόσθεσε ότι το Μνημείο «συμβολίζει τη μακρόχρονη φιλία ανάμεσα σε Κύπριους και Ρώσους και τις παραδοσιακά εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

Επεσήμανε ακόμα ότι η ρωσική κοινότητα που διαβιεί στην Κύπρο, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, έχει συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, επίσης, στον συμβολικό χαρακτήρα της σημερινής εκδήλωσης, σημειώνοντας ότι το Μνημείο «Ειρήνης και Ανεκτικότητας» αποτελεί απόδειξη «της δέσμευσής μας για δημιουργία εκείνων των συνθηκών που θα επιτρέψουν την επίτευξη και διατήρηση ειρήνης».

Ανέφερε ακόμη ότι «το Μνημείο αυτό θα μας θυμίζει τον καθοριστικό ρόλο της Κύπρου στην προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της διεθνούς συνεργασίας στην περιοχή μας. Αλλά, το πιο σημαντικό, συμβολίζει τις άοκνες προσπάθειές μας για εξεύρεση μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης που θα επανενώσει το νησί μας.

Μιας λύσης που θα μας επιτρέψει, μέσα από τη σταθερότητα και τη διαρκή ειρήνη, να δημιουργήσουμε συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης και ευήμερου μέλλοντος για όλους τους Κυπρίους», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «αυτό αποτελεί ισχυρή δέσμευση και αποφασιστικότητά μας, έτσι ώστε επιτέλους η ειρήνη να επικρατήσει στο νησί».
 
 

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας