Αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ «Οδός Ελευθερίας 2019»

Με Παγκύπριο μνημόσυνο ηρωομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, αρχίζουν την ερχόμενη Κυριακή οι εκδηλώσεις του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ «Οδός Ελευθερίας 2019», που στόχο έχουν την οικονομική ενίσχυση του.
 
Το έργο που επιτελείται στο Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια, εξήραν η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη και ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί.
 
Στο χαιρετισμό της, η κ.Αναστασιάδη επεσήμανε τη σημασία επέκτασης του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ με νέα πτέρυγα Αποκατάστασης, με την ονομασία "Πτέρυγα Απόδημου Ελληνισμού", η οποία θα ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες αποκατάστασης.
 
"Το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ, με την Μονάδα Αποκατάστασης και τις άλλες υπηρεσίες του, αγκαλιάζει το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού  και καλύπτει ένα πολύ ζωτικό τομέα της δημόσιας υγείας", ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό καταδεικνύεται και από τη συνεχή διεύρυνση της στενής συνεργασίας του με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και με την όλο και μεγαλύτερη εξυπηρέτηση που προσφέρει στο ευρύτερο κοινό.
 
Λέγοντας πως πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την κοινωνία μας, που όλοι εκτιμούν και οφείλουν να στηρίξουν με την ευκαιρία και των φετινών εκδηλώσεων "Οδός Ελευθερίας", η Άντρη Αναστασιάδη κάλεσε όλους να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του Μελάθρου, "που είναι στόχοι που εξυπηρετούν τον κάθε ένα μας και αναβαθμίζουν σημαντικά το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας".
 
Στην αξία του εθελοντισμού και στο έργο που επιτελεί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, τόσο μέσα από την στέγη ηλικιωμένων αλλά ιδιαίτερα μέσα από τη Μονάδα Αποκατάστασης του, αναφέρθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης.
 
Όπως είπε, το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ είναι ένα στολίδι για την κοινωνία μας και κάλεσε όλους να στηρίξουν "αυτήν την ωραία διαδρομή" και να την ενισχύσουν οικονομικά, ενώ αναφερόμενος στον εθελοντισμό, είπε πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο που δίνει στον καθένα τη δυνατότητα για προσφορά υπηρεσιών στον συνάνθρωπο του.
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της "Οδού Ελευθερίας" παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, καλώντας όλους να ενισχύσουν οικονομικά το Μέλαθρον "για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε, ώστε η αγάπη να μετουσιώνεται σε πράξη".
 
Ανέφερε δε πως το Μέλαθρον έχει ενταχθεί στην πρωτοβάθμια παροχή υπηρεσιών του ΓεΣΥ, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα αναβαθμιστούν περισσότερο οι υπηρεσίες του και θα προσφερθούν μεγάλες διευκολύνσεις στους πολίτες.
 
Σε σχέση με την επέκταση της Μονάδας Αποκατάστασης, ο κ.Παναγιώτου υπενθύμισε ότι το κόστος της θα ανέλθει τουλάχιστον στα 6 εκατομμύρια ευρώ και θα αποπερατωθεί προς το τέλος του 2019, ενώ θα τεθεί σε λειτουργία αρχές του 2020, προσφέροντας 32 νέες κλίνες με σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο και τελευταίου τύπου μηχανήματα, μικροβιολογικό εργαστήριο, ακτινολογικό και άλλους υποστηρικτικούς χώρους.
 
Η τελετή έναρξης των εκδηλώσεων θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11:00,  με το Παγκύπριο μνημόσυνο ηρωομαρτύρων του απελευθερωτικού αγώνα 55-59, στο Ηρώον του απελευθερωτικού αγώνα, που βρίσκεται στην περιοχή Πελενδρίου - Αμιάντου. Τον επιμνημόσυνο λόγο θα πει ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
 
Θα ακολουθήσει, στις 30 Μαΐου (21:00), η καθιερωμένη τρίωρη τηλεοπτική εκπομπή από το κρατικό κανάλι με τον ομώνυμο τίτλο των εκδηλώσεων, για παρουσίαση του έργου του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ και οικονομική ενίσχυση του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ