Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Λευκωσίας Μιχαλάκης Ζαμπέλας σε ηλικία 82 ετών.
 
Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας είχε διατελέσει Δήμαρχος Λευκωσίας από το 2002, μέχρι το 2006 ενώ νυμφεύθηκε τη Λουκία Ζαμπέλα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά και οκτώ εγγόνια. 
 
Η κηδεία του θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καΐμακλί.
 
Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας γεννήθηκε στο Παλαιχώρι, σε μια μεγάλη οικογένεια εννέα παιδιών. Ο καθηγητής του Κυριάκος Νεοκλέους, στο Εμπορικό Λύκειο Νεοκλέους, του μετέδωσε την αγάπη για το λογιστικό/ελεγκτικό επάγγελμα, έτσι ακολούθησε σπουδές στην Αγγλία. Το 1966, προτού επιστρέψει στην Κύπρο και μετά από συνέντευξη στην Pricewaterhouse, κέρδισε μια θέση στα γραφεία της στην Κύπρο. Στην πορεία, μαζί με τους Βάσο Ιωάννου και Νίκο Λακκοφή, δημιούργησαν το δικό τους ελεγκτικό γραφείο, το Ioannou Zampelas & Co.

Το 1970 μετονομάστηκε σε Coopers & Lybrand και δημιούργησε γραφείο στην Ελλάδα. Τέλη του 1988 η εταιρεία προχώρησε με τη Coopers & Lybrand Europe, ενώ το 1998 η Coopers & Lybrand ενώθηκε με την Pricewaterhouse Coopers.
    
Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν στο τιμόνι της εταιρείας μέχρι το 1992, όταν εξελέγη Δήμαρχος Λευκωσίας, αλλά παρέμεινε non executive chairman μέχρι το 2005. Η θητεία του στη δημαρχία έληξε το 1997. Ήταν διευθυντής του Μουσείου Τέχνης Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα, το οποίο ίδρυσε με τη σύζυγό του Λουκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η συνέντευξη Μιχαλάκη Ζαμπέλα στους «Επιχειρηματίες που καθόρισαν το κυπριακό επιχειρείν»

Θλίψη για τον θάνατο του Μιχαλάκη Ζαμπέλα εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 

Εξάλλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει  τη βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του πρώην δημάρχου Λευκωσίας Μιχαλάκη Ζαμπέλα. 

Επισημαίνοντας την προσφορά του εκλιπόντα τόσο στην οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη της χώρας όσο και στον πολιτιστικό τομέα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογραμμίζει την απώλεια ιδιαίτερα για τη Λευκωσία, για την οποία ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας έδειχνε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Απευθύνοντας ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για την παρακαταθήκη που αφήνει ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας.

Θλίψη από τις πολιτικές δυνάμεις

Ο ΔΗΣΥ, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για το θάνατο του Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, «ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας υπηρέτησε την πόλη που αγάπησε, τη Λευκωσία, ως δήμαρχος ενώ  υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος εν γένει στη δημόσια ζωή τόσο μέσω της προσφοράς του σε κοινωνικά ιδρύματα, στα γράμματα και στις τέχνες, όσο και με τη συμμετοχή του σε επιχειρηματικούς οργανισμούς. Ο πρόεδρος, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Δημοκρατικός Συναγερμός εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος».
 
Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας Μιχαλάκη Ζαμπέλα. "Ως ΑΚΕΛ συνεργαστήκαμε στενά με τον Μιχαλάκη Ζαμπέλα κατά τη θητεία του ως Δημάρχου Λευκωσίας και μπορούμε με ευκολία να υπογραμμίσουμε ότι επρόκειτο για ένα άνθρωπο με πραγματική αγάπη για την πόλη του και τους δημότες της Λευκωσίας. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του¨, ανέφερε.
 
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Μιχαλάκη Ζαμπέλα εξέδωσε και το Δημοκρατικό Κόμμα. Στην ανακοίνωση το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος εκφράζουν τη θλίψη τους για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Ο αείμνηστος Μιχαλάκης Ζαμπέλας ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη του λογιστικού επαγγέλματος στην Κύπρο και είχε πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Υπηρέτησε την πρωτεύουσα ως Δήμαρχος την περίοδο 2001-2006.Στην οικογένεια του και τους οικείους του, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια».
 
Η ΕΔΕΚ από την πλευρά της εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Μιχαλάκη Ζαμπέλα, ο οποίος ξεχώριζε για το ήθος και την προσφορά του στα κοινά και στον πολιτισμό. Η ΕΔΕΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 
Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών, εκφράζουν, μέσω ανακοίνωσης, τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και στους οικείους του, αναφέρεται.
 
Βαθύτατη θλίψη εξέφρασε το Κίνημα Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια προς όλη την οικογένεια του εκλιπόντος, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της. 
 
Το αντίο του Δήμου Λευκωσίας
Τη  βαθύτατη θλίψη του εκφράζει ο Δήμος Λευκωσίας για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λευκωσίας, Μιχαλάκη Ζαμπέλα.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λευκωσίας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τους οικείους του, ενώ ανακοινώνει ότι οι σημαίες στα κτήρια του Δήμου κυματίζουν μεσίστιες.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, θα τηρήσει μονόλεπτη σιγή, θα γίνει αναφορά στον εκλιπόντα Δήμαρχο από τους εκπροσώπους των Δημοτικών Ομάδων και τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη και θα αποφασιστούν οι τρόποι με τους οποίους θα τιμήσει ο Δήμος Λευκωσίας τον πρώην Δήμαρχο.

Ο Μιχαλάκης Ζαμπέλας υπηρέτησε με πάθος και ευσυνειδησία την πόλη μας από το αξίωμα του Δημάρχου, από το 2001 μέχρι το 2006. Εργάστηκε σκληρά και μεθοδικά για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της πρωτεύουσας.

Η αγάπη του για την τέχνη και τον πολιτισμό ήταν σε όλους γνωστή. Ανεκτίμητη προσφορά του στην πολιτιστική ανάπτυξη της Λευκωσίας αποτέλεσε η δημιουργία του Μουσείου Τεχνών Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα.
   

Δειτε Επισης

Συνεχίζει να μην καταγράφονται από την Αστυνομία οι διελεύσεις των επανεγκατασταθέντων-Χάνονται επιδόματα
Οι δικαιούχοι οικονομικής στήριξης στο «κτίΖΩ» και η επιπλέον βοήθεια που παρέχει το ΥΠΕΣ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα, αλλά όχι σε άλλα καταστήματα λιανικής
Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στη δημοσιογράφο Γεωργία Ψαριά
Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί