ΒΙΝΤΕΟ: Σάλος με τον καθηγητή που χτυπά μαθήτρια στη Λεμεσό

Σάλο προκαλεί το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα καθηγητή να χτυπά μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, με τους γονείς να ζητούν την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού.

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων δημόσιων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νικηφόρου, μιλώντας στον REPORTER, ανέφερε πως ζήτησαν την άμεση διερεύνηση του περιστατικού και αν υπάρχουν ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν.

«Η βία είναι καταδικαστέα, σε οποιαδήποτε μορφή και διπλά καταδικαστέα όταν αφορά εκπαιδευτικό. Ζητούμε να απομακρυνθεί ο εκπαιδευτικός από το σχολείο, για να γίνει έρευνα και αν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν. Δεν θα σχολιάσω αν υπάρχουν ευθύνες, το βίντεο μιλά από μόνο του», σημείωσε ο κ. Νικηφόρου.

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο  το αρμόδιο Υπουργείο είναι ενήμερο, ο κ. Νικηφόρου υποστήριξε πως ήρθε σε επαφή τόσο με τον υπουργό, όσο και με τον επαρχιακό έφορο του Υπουργείου στη Λεμεσό, με στόχο να διεξαχθεί έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού.
 

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει
σκοπό να καλύψει κανένα»

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει σκοπό να καλύψει κανένα και αναμένεται να γίνει πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό, ανέφερε στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Alpha, ο Στέλιος Θεοφίλου, Α’ επαρχιακός λειτουργός Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας.

«Μετά το περιστατικό ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός στήριξης για τη μαθήτρια, αλλά και τους άλλους μαθητές, από τις υπηρεσίες σχολικής ψυχολογίας, καθώς πρέπει να βλέπουμε όλους τους μαθητές, αφού η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη λόγω εξετάσεων. Το σχολείο θα πάρει τις οδηγίες που πρέπει και υπάρχει και η ενδεχόμενη πειθαρχική έρευνα και λέω ενδεχόμενη γιατί αναμένεται απάντηση από τους ιθύνοντες», σημείωσε ο κ. Θεοφίλου, προσθέτοντας πως η έρευνα θα πρέπει να αρχίσει με νηφαλιότητα.

«Καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να απομακρυνθεί κανένας αμέσως και θα περιμένουμε να ξεκινήσει η έρευνα. Το σχολείο ως αυτόνομη μονάδα μπορεί να πει στον εκπαιδευτικό να μην μπει στην αίθουσα διδασκαλίας αν υπάρχει κλίμα ανασφάλειας. Η έρευνα θα δείξει πως φτάσαμε σε αυτό το περιστατικό. Αυτό που θέλουμε να αναφέρουμε είναι ότι είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Δεν υπάρχει η μια πλευρά και η άλλη πλευρά. Υπάρχει μόνο μια πλευρά, αυτή του σχολείου και αυτό που θέλουμε είναι η ηρεμία και η πειθαρχία στο σχολείο», τόνισε ο επαρχιακός λειτουργός του Υπουργείου Παιδείας.

Κληθείς να σχολιάσει αν δέχονται συχνά καταγγελίες για τέτοια περιστατικά, ο κ. Θεοφίλου απάντησε αρνητικά, ενώ τόνισε πως τόσο η διεύθυνση του σχολείου, όσο και το Υπουργείο Παιδείας ήρθαν σε επαφή με την οικογένεια της μαθήτριας.
 
«Πρέπει να απομακρυνθεί ο
εκπαιδευτικός από το σχολείο»


Το περιστατικό σχολίασε και ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Παναγιώτης Γεωργίου, ο οποίος, μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Omega, τόνισε πως η ανοχή στη βία πρέπει να είναι μηδενική.

«Πρέπει να γίνουν διαβήματα για να αποκατασταθεί η κατάσταση στα σχολεία μας, ενώ ο εκπαιδευτικός πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα. Θέλουμε να πιστεύουμε πως παρόμοια περιστατικά είναι μεμονωμένα και θέλουμε να ξεκαθαρίσει πλήρως το περιστατικό αυτό. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως δεν πρέπει να στοχοποιήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς, καθώς πολλοί προσφέρουν και βοηθούν αρκετά τους μαθητές», υπογράμμισε ο μαθητής.
 
Κουρσουμπά: Πρέπει να λειτουργήσουν προγράμματα
που θα απαγορεύσουν τη βία στα σχολεία


Το περιστατικό σχολίασε και η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, στην ενημερωτική εκπομπή του Omega, σημειώνοντας πως από το βίντεο φαίνεται πως οι κινήσεις του καθηγητή είναι επιθετικές.

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να λειτουργήσουν προγράμματα που θα απαγορεύουν τη βία στα σχολεία. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι πως με τη μετάθεση του εκπαιδευτικού δεν λύνεται το πρόβλημα, απλά μεταφέρεται. Εμείς, επειδή δεχτήκαμε και άλλα παράπονα, κάναμε έρευνα και την παραδώσαμε στον υπουργό Παιδείας και του ζητήσαμε όπως άτομα που παρουσιάζουν βίαιη συμπεριφορά στα σχολεία να απομακρύνονται και να τοποθετούνται σε προγράμματα στήριξης», κατέληξε η κ. Κουρσουμπά.

ΟΕΛΜΕΚ: Να διερευνήσει την υπόθεση το Υπουργείο Παιδείας
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στον REPORTER ανέφερε πως κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα.

«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί στην άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο σχολείο. Αν υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Αυτό όμως που πρέπει να δούμε γενικότερα είναι οι λόγοι που οδηγούν στα περιστατικά βίας στα σχολεία. Πρέπει να δούμε τα αίτια πίσω από αυτά τα περιστατικά και γιατί συμβαίνουν», σημείωσε ο πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ.
 

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου