Παίρνει για τα καλά τα πάνω του ο υδράργυρος…Πλησιάζουν τα σαραντάρια

Είναι από τις χρονιές που χορτάσαμε βροχές, ξεδίψασε η γη και γέμισαν τα πλείστα φράγματα στην Κύπρο και μάλιστα σε ένα μόλις χειμώνα, ενώ κανονικά απαιτούνται τουλάχιστον δύο.
 
Από σήμερα όμως εισερχόμαστε ελέω καιρού επίσημα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, καθώς ο υδράργυρος θα κτυπήσει τις πιο ψηλές τιμές για φέτος και αναμένεται να νιώσουμε αισθητά τις πρώτες ζέστες.
 
Το θερμόμετρο αναμένεται να σκαρφαλώσει πολύ κοντά στους 40 βαθμούς κελσίου, καθώς αναμένεται να αγγίξει τους 35 βαθμούς κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού, ενώ στα παράλια δεν αναμένονται και πολύ χαμηλότερες.
 
Μάλιστα, η πρόβλεψη κάνει λόγο για αίθριο και θερμό καιρό από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες.
 
Στα μέσα τις εβδομάδας μάλιστα, αναμένεται να έχουμε έναν συνδυασμό υψηλών θερμοκρασιών και σκόνης, ένα αποπνικτικό κοκτέιλ που αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω τον βαθμό δυσφορίας στην ατμόσφαιρα.
 
Και μιας και ο καιρός το ευνοεί, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να υπάρξει και η πρώτη μαζική κάθοδος του κόσμου στις παραλίες.
 
Διαβάστε πιο κάτω αναλυτικά την πρόβλεψη:
Σχετικά θερµή αέρια µάζα αναµένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο και θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατµόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 

Δειτε Επισης

«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας
Δρ Παπαγρηγορίου: Εξατομικευμένες θεραπείες για Κύπριους θα φέρει το Cyprome
Επανεξέταση απόφασης ΤΕΠΑΚ για μετακίνηση φοιτητών ζητά ο Δήμος Λεμεσού
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Υπ. Γεωργίας: Μεγάλη η σημασία χωριστής συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων
H ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας για τις ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης
Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές