Αποφεύγει να πει ευθαρσώς αν θα ενταχθεί στο ΓΕΣΥ ως γιατρός ο Σιζόπουλος

Επιμελώς αποφεύγει ν’ αναφέρει ευθαρσώς κατά πόσο υπό την ιατρική του ιδιότητα σκοπεύει να ενταχθεί στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μάρινος Σιζόπουλος, αποδίδοντας μάλιστα στον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ουσία το συγκεκριμένου ερωτήματος, άγνοια για το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη ανοίξει οι κατάλογοι για τους ειδικούς ιατρούς.
 
Το σχετικό ερώτημα, κατά πόσο δηλαδή θα ενταχθεί ή όχι στο ΓΕΣΥ, τέθηκε στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, στο πλαίσιο πρόσφατης συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΡΙΚ. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος απέφυγε να απαντήσει, υποδεικνύοντας απλώς πως οι κατάλογοι για τους ειδικούς ιατρούς δεν έχουν ανοίξει, ενώ σημείωσε πως λόγω του υπόλοιπου φόρτου εργασίας που έχει ως πολιτικό πρόσωπο, η ενασχόλησή του με το ιατρικό επάγγελμα είναι περιορισμένη.
 
Το ερώτημα αυτό τέθηκε και χθες προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, στο πλαίσιο ραδιοφωνικών του δηλώσεων, χωρίς και πάλι ο Μαρίνος Σιζόπουλος να δίνει ξεκάθαρη απάντηση.
 
Αν’ αυτού, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε, ο κ. Σιζόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή  επίθεση κατά του υπουργού Υγείας, ισχυριζόμενος πως «το ερώτημα αυτό επιβεβαιώνει ότι ο κ. Υπουργός δεν γνωρίζει ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει επίσημα ο κατάλογος εγγραφής ειδικών ιατρών στο ΓΕΣΥ, απλώς ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος».
 
«Επίσης», υποστήριξε στη γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «ο αρμόδιος υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δεν είναι προσωπικός ιατρός αλλά ειδικός ιατρός. Είναι προφανές ότι το ερώτημα του κ. Ιωάννου είναι μια δημαγωγική δήλωση την οποία κατανοούμε. Η δήλωση αποσκοπεί στην συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας της υγείας όπως επίσης και της έκδηλης αδυναμίας επίλυσής τους από αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή αυτής της μεγάλης κοινωνικής μεταρρύθμισης», ισχυρίστηκε.
 
Στη γραπτή δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ απάντησε με ανάρτησή του στο twitter σήμερα το πρωί ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, παραθέτοντας τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από τρεις μήνες.
 
«Ο Μαρίνος Σιζόπουλος με κατηγορεί με χθεσινή του ανακοίνωση ότι δεν ξέρω ότι ακόμα να ανοίξει ο κατάλογος εγγραφής ειδικών ιατρών-για να δικαιολογήσει προφανώς το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον!! Ας διαβάσει την ανακοίνωση του ΓΕΣΥ-που εκδόθηκε πριν τρεις μήνες», έγραψε ο υπουργός Υγείας».
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανήλθε, κάνοντας λόγο για προσπάθεια προσωποποίησης του ζητήματος.  «Και αυτό ακριβώς», είπε, «επιβεβαιώνει την αδυναμία, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες που έχουν οι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Αλλά λυπούμαι να παρατηρήσω, είναι ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώνω ότι ο αρμόδιος υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει μερικές ημέρες πριν από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ ότι δεν έχουν ανοίξει οι κατάλογοι για την επίσημη εγγραφή των ειδικών γιατρών στο ΓΕΣΥ, άρα είναι  προφανές ότι η συγκεκριμένη δήλωσή του είναι δήλωση παραπλανητική και ήταν δήλωση σκοπιμότητας, λυπούμαι πάρα πολύ».
 
Επανήλθε επίσης, και μέσω twitter:

Διάψευση από ΟΑΥ
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ) διαψεύδει φήμες που κυκλοφορούν περί χρηματισμού ιατρών για να συμβληθούν με τον Οργανισμό.
 
Στη ανακοίνωσή του, ο ΟΑΥ αναφέρει τα εξής: «O Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να διαψεύσει φήμες που κυκλοφορούν και φέρουν ιατρούς να χρηματίζονται από τον Οργανισμό ώστε να συμβληθούν και να παρέχουν υπηρεσίες στο ΓεΣΥ. 
 
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας χαιρετίζει τη στήριξη του ΓεΣΥ από τους ιατρούς που έχουν συμβληθεί, οι οποίοι το έχουν κάνει στη βάση και μόνο των οικονομικών δεδομένων που έχουν ανακοινωθεί επίσημα, και αναμένει ότι και οι υπόλοιποι ιατροί θα στηρίξουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας αλλά κυρίως το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των δικαιούχων στην ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας.
 
Η ανταπόκριση των δικαιούχων έχει αποδείξει την χωρίς αμφισβήτηση ανάγκη εφαρμογής του ΓεΣΥ και η ίδια ανταπόκριση αναμένεται και από τους παροχείς».  

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»