Απορρίπτουν τις κατηγορίες περί εκφοβισμού για το ΓEΣΥ οι ασφαλιστικές εταιρείες

«Η ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) στην οποία αναφέρεται ότι οι πρακτικές εκπροσώπων ασφαλιστικών εταιρειών «στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος εκφοβισμού που κάποιοι κύκλοι έντεχνα τροφοδοτούν» εκπλήσσει δυσάρεστα την ασφαλιστική βιομηχανία. Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) απορρίπτει κατηγορηματικά τις αιτιάσεις και τα υπονοούμενα περί εκφοβισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
 
Ο ΣΑΕΚ, ως θεσμικός εταίρος στο χώρο της Υγείας και της Ασφάλισης, τοποθετείται δημόσια μέσω του Προέδρου και του Γενικού Διευθυντή του, οι οποίοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα  ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες παραμένουν δίπλα στους πελάτες με τους οποίους διατηρούν συμβόλαια, ανεξαρτήτως της λειτουργίας του ΓεΣΥ, αναφέρει. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού γιατρών από ασφαλιστικές ο ΟΑΥ
 
«Η θέση των ασφαλιστικών εταιρειών παραμένει σταθερή και αναλλοίωτη από την αρχή: μετά την εισαγωγή του ΓεΣΥ την 1/6/2019, θα συνεχίσουμε με βάση τις ανάγκες της κάθε ασφαλιστικής εταιρείας να συνεργαζόμαστε με όσους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών είναι σε θέση να παρέχουν ιδιωτικές ιατρικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις πρόνοιες του σχετικού νόμου και κατά συνέπεια να αποζημιώνουμε τους ασφαλισμένους μας για τις απαιτήσεις τους που καλύπτονται από τις ασφαλιστικές τους συμβάσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση. 
 
«Με υπεύθυνη στάση, η ασφαλιστική βιομηχανία διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του ΟΑΥ, δηλώνοντας με ξεκάθαρο τρόπο τις απόψεις της, χωρίς οποιαδήποτε υπονοούμενα.  Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δηλώσει ρητά ότι απέχουμε από κάθε είδους ένταση και διένεξη. Θα ήταν προς το κοινό συμφέρον όλοι οι φορείς να κάνουν το ίδιο, κρατώντας τις θέσεις και τις αιτιάσεις τους στο πλαίσιο της τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας», κατέληξε ο ΣΑΕΚ.
 

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα