65 παιδίατροι και 25 χιλιάδες παιδιά μέχρι στιγμής στο ΓΕΣΥ

Εξήντα-πέντε παιδίατροι έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), με τον αριθμό αυτό να κρίνεται επί του παρόντος ικανοποιητικός και να εκφράζεται η προσδοκία πως σταδιακά ο αριθμός τους θα αυξηθεί περισσότερο.
 
Υπενθυμίζεται πως ο κατάλογος για εγγραφή των παιδιών στους παιδίατρους που έχουν συμβληθεί με το ΓΕΣΥ άνοιξε χθες το απόγευμα.
 
Μιλώντας σήμερα στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε για παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Υγείας για την περίοδο Μαρτίου 2018-Απριλίου 2019, ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε πως ο αριθμός των 65 παιδίατρων που έχουν εγγραφεί στο ΓΕΣΥ είναι αρκετός, εξ’ ου και άνοιξαν οι κατάλογοι.
 
 
Περεταίρω, ο υπουργός Υγείας υπέδειξε ότι όπως συνέβη και με τους προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σταδιακά, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τους παιδίατρους. 
 
Άξιο αναφοράς είναι την ίδια ώρα το ενδιαφέρον των πολιτών για εγγραφή στο ΓΕΣΥ, αφού μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί πέραν των 200 χιλιάδων δικαιούχων, με τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να σημειώνει πως ο κόσμος αγκαλιάζει το ΓΕΣΥ. 
 
Όσον αφορά ειδικότερα τα παιδιά, μόνο τις πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα των καταλόγων για τους παιδιάτρους χθες, είχαν εγγραφεί 16 χιλιάδες, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός ανέβηκε στις 25 χιλιάδες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεπερνά κάθε προσδοκία η εγγραφή παιδιών στο ΓΕΣΥ- 16,000 σε μια ώρα

Οι προσωπικοί γιατροί για ενήλικες που έχουν εγγραφεί στο ΓΕΣΥ, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ανέρχονται αυτή τη στιγμή στους 323.
 
Κληθείς να σχολιάσει την Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως δεν τον ανησυχεί καθόλου η δημιουργία αυτής της Πλατφόρμας, καθώς δεν προσφέρει κάτι διαφορετικό στους ασθενείς από ότι το υφιστάμενο σύστημα.
 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως σε δύο μέρες θα έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, για να συζητήσουν την διαφοροποίηση της στρατηγικής για τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Τι θέλουν οι φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές που διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Νεκρός 79χρονος Ελληνοκύπριος στο τροχαίο που σημειώθηκε στα κατεχόμενα
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Σοβαρό τροχαίο στα κατεχόμενα-Ελληνοκύπριοι συγκρούστηκαν με τουριστικό λεωφορείο
Πώς θα κατανεμηθεί η ευρωπαϊκή βοήθεια στον Λίβανο-Στη διαχείριση του συριακού το μεγαλύτερο μέρος