Έσπασαν το φράγμα των 300 οι γιατροί που έχουν συμβληθεί με το ΓΕΣΥ

Ήταν να μην γίνει η αρχή με τις εγγραφές των δικαιούχων στο μητρώο του ΓΕΣΥ και την επιλογή προσωπικού γιατρού.
 
Με το που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη η διαδικασία και οι πολίτες έδειξαν από την πρώτη στιγμή το θερμό τους ενδιαφέρον για εγγραφή και επιλογή προσωπικού γιατρού, φαίνεται πως αυτό αποτέλεσε το έναυσμα και για άλλους γιατρούς να αφήσουν πίσω τις επιφυλάξεις και τους δισταγμούς και να ακολουθήσουν τον δρόμο του ΓΕΣΥ.
 
Μέσα σε λιγότερο από δύο 24ωρα, από 269 προσωπικούς γιατρούς για ενήλικες που περιλάμβανε ο κατάλογος του ΓΕΣΥ, έσπασε των φράγμα των 300, φθάνοντας συγκεκριμένα στους 311, κάτι αντίστοιχο δηλαδή του ενδιαφέροντος που έχει επιδειχθεί και από τους πολίτες.
 
Η λίστα μάλιστα αναμένεται ότι θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες, καθώς ολοένα και περισσότεροι γιατροί ενθαρρύνονται από την πολύ θετική στάση των πολιτών και μπαίνουν στο ΓΕΣΥ, το οποίο φαίνεται από τώρα ότι θα αποτελέσει τη μία και μοναδική τους επιλογή στον χώρο της υγείας.
 
Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, η ιστορική μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας θα πάρει σάρκα και οστά την 1η Ιουνίου, κάνοντας αρχή με την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
 
Ποιοι είναι δικαιούχοι
Υπενθυμίζεται ότι, δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και εμπίπτουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες: Κύπριοι πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες που εργάζονται ή έχουν αποκτήσει δικαίωμα μόνιμης διαμονής σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει νόμιμα δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή δικαίωμα ίσης μεταχείρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, τα μέλη της οικογένειας των πιο πάνω κατηγοριών, πρόσφυγες και πρόσωπα με καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας.
 
Πώς γίνεται η εγγραφή
Το αίτημα για εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓΕΣΥ και σε κατάλογο προσωπικού ιατρού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Δικαιούχων με τέσσερα πολύ απλά βήματα. Εναλλακτικά, η αίτηση για εγγραφή σε κατάλογο προσωπικού ιατρού μπορεί να γίνει μέσω επίσκεψης σε προσωπικό ιατρό που συμμετέχει στο ΓΕΣΥ, στον κατάλογο του οποίου επιθυμεί ο πολίτης να εγγραφεί.

Παράλληλα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ανακοίνωσε ότι, με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓΕΣΥ μέσω του λογισμικού συστήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, οι δικαιούχοι μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν Προσωπικό Ιατρό από τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ.

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας