Άνοιξε την όρεξη των γιατρών για ΓΕΣΥ ο κατάλογος-Αυξάνεται ο αριθμός τους

Αυξημένος κατά 23 ονόματα είναι ο αριθμός των γιατρών που εμφανίζονται σήμερα στην ειδική σελίδα εγγραφής στο ΓΕΣΥ www.gesy.org.cy.
 
Πιο συγκεκριμένα, ενώ χθες στον πρώτο κατάλογο βρίσκονταν 269 προσωπικοί γιατροί, σήμερα στη διάθεση των πολιτών τέθηκαν 292. Σημειώνεται ότι, τις επόμενες ώρες, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κι άλλο.
 
Όπως εξήγησε στον REPORTER η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Έφη Καμμίτση, πρόκειται για γιατρούς που είχαν υποβάλει αίτηση εγγραφής, η οποία εγκρίθηκε τώρα και, ως εκ τούτου, προστέθηκαν στον κατάλογο.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο αριθμός γιατρών που υπέβαλαν αίτηση είναι μεγαλύτερος και, ως εκ τούτου, αναμένεται ότι θα γίνεται αναπροσαρμογή του καταλόγου, με την προσθήκη κι άλλων γιατρών, μόλις ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοί είναι οι προσωπικοί γιατροί που εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ 

Την ίδια στιγμή, ιατρικές πηγές εκτιμούν ότι, μετά τη δημοσιοποίηση του καταλόγου και το τεράστιο ενδιαφέρον εγγραφής που επιδεικνύουν οι πολίτες, δεν αποκλείεται να αυξηθούν και οι εγγραφές γιατρών το επόμενο διάστημα.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που είχε ο ΟΑΥ στη διάθεσή του γύρω στις 10:00 το πρωί σήμερα, περίπου 51,000 πολίτες έχουν προβεί σε εγγραφή στο ΓΕΣΥ. Στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει ένδειξη πόσοι από αυτούς έχουν προβεί και σε επιλογή του προσωπικού τους ιατρού ή αναμένουν να το πράξουν το επόμενο διάστημα.
 
Ο Γ. Ποταμίτης σύμβουλος του Υπουργού
Στο μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε, σε γραπτή του δήλωση, ότι διορίζει ως σύμβουλό του για την αξιολόγηση των καταλόγων των ιατρικών πράξεων για τους ειδικούς ιατρούς, τον Δρ. Γιώργο Ποταμίτη.
 
Όπως εξήγησε, «σεβόμενος τις επιστημονικές γνώσεις και την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτει ο δρ Γιώργος Ποταμίτης, αλλά και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή που έχει να προσφέρει ο ιατρικός κόσμος στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έγκαιρη προετοιμασία του ΟΑΥ ενόψει της εφαρμογής της 1ης φάσης του ΓεΣΥ, ζήτησα από τον δρα Ποταμίτη να συμμετέχει ως προσωπικός μου Σύμβουλος στη διαδικασία αξιολόγησης των καταλόγων των ιατρικών πράξεων που αφορούν στους Ειδικούς Ιατρούς, με στόχο να συμβάλει εποικοδομητικά στην αναδιαμόρφωσή τους».
 
Έχω πολλάκις απευθύνει κάλεσμα στην ιατρική κοινότητα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι οι γνώσεις και η εμπειρία τους πρέπει να αξιοποιούνται, ώστε να παραδώσουμε στον Κύπριο ασθενή το Σύστημα Υγείας που δικαιούται και αξίζει, τόνισε ο Υπουργός.
 
«Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δρα Ποταμίτη πρωτίστως για την έμπρακτη στήριξή του στην εφαρμογή του ΓεΣΥ και την εποικοδομητική του προσφορά που τιμά το ιατρικό επάγγελμα», ανέφερε περαιτέρω.

Χαιρετίζει τις εγγραφές η ΣΕΚ
Στο μεταξύ, την έναρξη της εγγραφής των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας χαιρετίζει η ΣΕΚ επαναβεβαιώνοντας τη στήριξη της σε Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και Κυβέρνηση για ποιοτική εφαρμογή του Σχεδίου. Σε ανακοίνωση της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι η 24η Απριλίου 2019 είναι μέρα σημαντική και σημαδιακή, γιατί ο απλός πολίτης μπορεί πλέον να εισαχθεί σ’ ένα σύστημα υγείας, που όλοι ευελπιστούμε πως, θα αποδειχθεί ποιοτικό και ωφέλιμο για ολόκληρη την πολιτεία στο σύνολο της αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.
 
Τονίζει πως ως συνδικαλιστικό κίνημα η ΣΕΚ πίστεψε ευθύς εξ’ αρχής στην αναγκαιότητα της εισαγωγής του ΓεΣΥ και όλα τα προηγούμενα χρόνια κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να φθάσει στην ομόφωνη ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας.
 
Σήμερα η ΣΕΚ στηρίζει πλήρως τόσο τις προσπάθειες του ΟΑΥ όσο και της κυβέρνησης για να υπάρξει ποιοτική και αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου και δηλώνει πως, θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης ή και διαχείρισης των οποιονδήποτε πιθανών προβλημάτων προκύψουν στην πορεία και αυτό οφείλουν να πράξουν όλοι εμπλεκόμενοι και επηρεαζόμενοι φορείς.
 
Τέλος, η ΣΕΚ καλεί τα μέλη της που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες για την εγγραφή τους, να αποταθούν στη ΣΕΚ για την παροχή σχετικής βοήθειας.
 

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών