Παρασκευή 19 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Το βιολί του ο ΠΙΣ-Βρήκε άλλη αφορμή για να τα βάλει με το ΓΕΣΥ

  24/04/2019 11:41
 Το βιολί του ο ΠΙΣ-Βρήκε άλλη αφορμή για να τα βάλει με το ΓΕΣΥ

Το βιολί του ο ΠΙΣ-Βρήκε άλλη αφορμή για να τα βάλει με το ΓΕΣΥ

  24/04/2019 11:41

Για διάκριση μεταξύ ιατρών για ενήλικες και παιδιάτρων ως προς τον χρόνο εγγραφής δικαιούχων στους καταλόγους τους, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου (ΠΕΚ).

Οπως αναφέρουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, η εγγραφή παιδιών μεταξύ 15 και 18 χρόνων σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού για ενήλικες αρχίζει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 πριν την έναρξη της εγγραφής τους σε παιδίατρους, η οποία θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. 
 
ΠΙΣ και ΠΕΚ, αναφέρουν, αναγνωρίζουν ότι ο περί Γενικού Συστήματος Υγείας Νόμος παρέχει δικαίωμα στους γονείς να επιλέξουν για αυτή την ηλικιακή ομάδα παιδιών είτε ιατρό για ενήλικες είτε παιδίατρο και για το λόγο αυτό στηλιτεύει τη διάκριση μεταξύ των δύο ως προς τον χρόνο εγγραφής δικαιούχων στους καταλόγους τους.
 
«Η διάκριση αυτή ενδέχεται να ωθήσει γονείς όπως σπεύσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους μεταξύ 15 και 18 σε Προσωπικούς Ιατρούς για ενήλικες πριν τους δοθεί η ευκαιρία να επιλέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδίατρο», σημειώνεται. 
 
Τέλος ΠΙΣ και ΠΕΚ αναφέρουν στους γονείς ότι η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Παιδιάτρων δια δημοσιευμένης επιστολής της έχει υποδείξει πλεονεκτήματα στη φροντίδα παιδιών από παιδίατρους μέχρι την ηλικία των 18.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας