Παρασκευή 19 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Κάτω η σελίδα του ΓΕΣΥ από τις μαζικές επισκέψεις

  24/04/2019 08:35
Κάτω η σελίδα του ΓΕΣΥ από τις μαζικές επισκέψεις

Κάτω η σελίδα του ΓΕΣΥ από τις μαζικές επισκέψεις

  24/04/2019 08:35
Το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν από το πρωί της Τετάρτης οι πολίτες για να εγγραφούν στο ΓΕΣΥ, προκάλεσε προβλήματα στη σελίδα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μαζικές επισκέψεις.
 
Λίγο μετά τις οκτώ το πρωί η σελίδα του Οργανισμού έπεσε και δεν είναι προς το παρών προσβάσιμη προς τους πολίτες. Αναμένεται ωστόσο εντός των επόμενων ωρών θα επιδιορθωθεί.
 
 
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άρχισε η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓΕΣΥ) και παράλληλα από σήμερα θα είναι αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κατάλογος των προσωπικών ιατρών, που έχουν συμβληθεί με το ΓΕΣΥ, ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες.
 
Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και εμπίπτουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες: Κύπριοι πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες που εργάζονται ή έχουν αποκτήσει δικαίωμα μόνιμης διαμονής σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει νόμιμα δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή δικαίωμα ίσης μεταχείρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, τα μέλη της οικογένειας των πιο πάνω κατηγοριών, πρόσφυγες και πρόσωπα με καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα επιλέξετε τον προσωπικό σας γιατρό

Το αίτημα για εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓΕΣΥ και σε κατάλογο προσωπικού ιατρού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Δικαιούχων με τέσσερα πολύ απλά βήματα. Εναλλακτικά, η αίτηση για εγγραφή σε κατάλογο προσωπικού ιατρού μπορεί να γίνει μέσω επίσκεψης σε προσωπικό ιατρό που συμμετέχει στο ΓΕΣΥ, στον κατάλογο του οποίου επιθυμεί ο πολίτης να εγγραφεί.
 
Παράλληλα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημερώνει ότι από σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓΕΣΥ μέσω του λογισμικού συστήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν Προσωπικό Ιατρό από τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ.
 

 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας