Μεγάλη Τετάρτη για το ΓΕΣΥ-Πρεμιέρα για τις εγγραφές σε προσωπικούς γιατρούς

Αρχίζει από σήμερα η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων στο Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ) και παράλληλα από σήμερα θα είναι αναρτημένος στο ηλεκτρονικό σύστημα και ο κατάλογος των προσωπικών ιατρών, που έχουν συμβληθεί με το ΓεΣΥ, ώστε να μπορούν να επιλέξουν οι πολίτες.
 
Δικαιούχοι είναι όλοι οι πολίτες που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και εμπίπτουν σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες: Κύπριοι πολίτες, Ευρωπαίοι πολίτες που εργάζονται ή έχουν αποκτήσει δικαίωμα μόνιμης διαμονής σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, πολίτες τρίτης χώρας, οι οποίοι έχουν αποκτήσει νόμιμα δικαίωμα μόνιμης διαμονής ή δικαίωμα ίσης μεταχείρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες της εθνικής νομοθεσίας, τα μέλη της οικογένειας των πιο πάνω κατηγοριών, πρόσφυγες και πρόσωπα με καθεστώς συμπληρωματικής προστασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι θα επιλέξετε τον προσωπικό σας γιατρό
 
Το αίτημα για εγγραφή στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ και σε κατάλογο προσωπικού ιατρού γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Διαδικτυακής Πύλης Δικαιούχων με τέσσερα πολύ απλά βήματα. Εναλλακτικά, η αίτηση για εγγραφή σε κατάλογο προσωπικού ιατρού μπορεί να γίνει μέσω επίσκεψης σε προσωπικό ιατρό που συμμετέχει στο ΓεΣΥ, στον κατάλογο του οποίου επιθυμεί ο πολίτης να εγγραφεί.
 
Παράλληλα ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ενημερώνει ότι από σήμερα με την έναρξη της διαδικασίας εγγραφής στο Μητρώο Δικαιούχων του ΓεΣΥ μέσω του λογισμικού συστήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, οι δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν την εγγραφή τους και να επιλέξουν Προσωπικό Ιατρό από τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ.
 
Στα Αστικά Κέντρα Υγείας θα λειτουργούν σημεία διευκόλυνσης των δικαιούχων με καταρτισμένους λειτουργούς, οι οποίοι θα μπορούν να καθοδηγήσουν όσους το επιθυμούν να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους είτε ηλεκτρονικά είτε συμπληρώνοντας το Έντυπο Εγγραφής σε Προσωπικό Ιατρό που θα υπάρχει στον χώρο. Σημεία διευκόλυνσης θα λειτουργήσουν από τις αρχές Μαΐου σε όλα τα Κέντρα Υγείας παγκύπρια.
 
Με ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνει πως σήμερα γίνεται ένα ακόμα μεγάλο βήμα για την εφαρμογή της μεγαλύτερης, όπως την χαρακτηρίζει, κοινωνικής μεταρρύθμισης στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

 

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»