Στήριξη κλινικών και γιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ, εισηγείται η Συμμαχία Πολιτών

Επιστολή προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μέσω της οποίας θα ζητείται, παράλληλα με την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, να στηριχθούν ιδιωτικές κλινικές και γιατροί που έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, αποστέλλει αύριο η Συμμαχία Πολιτών, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της, Γιώργος Λιλλήκας.
 
Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας του στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με υποψήφιους ευρωβουλευτές, ο κ. Λιλλήκας είπε πως η εφαρμογή του ΓεΣΥ είναι η μόνη λύση για αναβάθμιση των κρατικών νοσηλευτηρίων, ωστόσο πρέπει να στηριχθούν γιατροί και ιδιωτικές κλινικές που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο, κάτι που "θα συμβάλει και στην αναβάθμιση της φροντίδας προς τους ασθενείς, αλλά θα αυξήσει σημαντικά και τις επιλογές σε γιατρούς, των Κυπρίων ασθενών".
 
"Αύριο θα απευθύνω επιστολή προς τον πρόεδρο του ΟΑΥ, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Υγείας, ζητώντας τον σχεδιασμό κινήτρων, με οικονομική στήριξη στις κλινικές και στα ιατρεία για εμπλουτισμό, για δημιουργία νέων κλινών, νέων χειρουργείων αλλά και για πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στις ιδιωτικές κλινικές", συμπλήρωσε.
 
Σε σχόλιο πώς μπορεί να στηριχθούν ιδιώτες, από τη στιγμή που τα δημόσια νοσηλευτήρια μας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως " η ΕΕ το επιτρέπει και υπάρχουν τα λεγόμενα προγράμματα De Minimis", ενώ υπέδειξε ότι "δεν θα κάνει η κυβέρνηση το πρόγραμμα, το πρόγραμμα πρέπει να γίνει από τον ΟΑΥ για τα μέλη του, δηλαδή για τις κλινικές που έχουν συμβληθεί και αυτό δεν αποτελεί διάκριση, γιατί οποιαδήποτε κλινική έχει το ελεύθερο να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης και κινήτρων".
 
Σε σχέση με τα δημόσια νοσηλευτήρια ανέφερε πως "εμείς ζητούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό, να ανακοινώσει η ίδια η κυβέρνηση ή ο ΟΚΥπΥ, ένα χρονοδιάγραμμα με καταγραφή όλων των αναγκών που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια, των αναγκών σε νέες υποδομές, σε νέες κλίνες, σε ιατρικό εξοπλισμό, αλλά και σε επιστημονικό ιατρικό προσωπικό".
 
Με αφορμή την έναρξη εγγραφής ασθενών, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τους προσωπικούς τους ιατρούς και σε περίπτωση που δεν θα ενταχθούν στο ΓεΣΥ, να επιλέξουν έναν από τους 400 και πλέον γενικούς παθολόγους που έχουν ενταχθεί, ενώ χαιρέτησε την ένταξη στο ΓεΣΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»