«Υποχρέωση της πολιτείας η προστασία των ιερών θεσμών οικογένειας και σχολείου»

Τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο είναι ιεροί κοινωνικοί θεσμοί, μέσω των οποίων τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται ηθικά και διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και κάθε εξελιγμένη κοινωνία οφείλει όχι μόνο να προστατεύει τους θεσμούς αυτούς αλλά να τους ενισχύει και να τους ενδυναμώνει, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις πολλαπλές απαιτήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης εποχής μας, είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Θεοδόσης Τσιόλας.
 
Μιλούσε σε χαιρετισμό του σε καλλιτεχνική εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας, υπό τον τίτλο «Μιας βαλίτσας τα Πολύτιμα Κιτάπια», σε σκηνοθεσία Βασίλη Χατζηστυλλή.

Πρωταγωνιστές και συντελεστές της βραδιάς ήταν οι ερμηνευτές, Δημήτρης Φανής και Γαλάτεια Ζήνωνος, που συμπράττουν επί σκηνής μαζί με μια πολυάριθμη ομάδα καλλιτεχνών, η οποία περιλαμβάνει τη θεατρική ομάδα Αντί-Δρώντες, τον χορευτικό όμιλο Ρύμβο, υπό την καθοδήγηση των Δημήτρη Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Χατζήπαναγη, παιδική χορωδία, υπό την καθοδήγηση του Αχιλλέα Τσαγγαρίδη καθώς και οκταμελή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Φώτη Μουσουλίδη.  

Σκοπός της εκδήλωσης, που έχει πρωτίστως φιλανθρωπικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ανέφερε ο κ. Τσιόλας, είναι η οικονομική ενίσχυση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας, μέσω του οποίου στηρίζονται παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας, που χρήζουν άμεσης θεραπείας και περίθαλψης στο εξωτερικό.
 
Επίσης, μέρος των εσόδων της αποψινής παράστασης προορίζεται για την ενίσχυση των προγραμμάτων του Παγκύπριου, μη κυβερνητικού και μη κερδοσκοπικού εθελοντικού οργανισμού ΚΕΝΘΕΑ, που δραστηριοποιείται στον αγώνα ενάντια στις εξαρτήσεις.

Ως εκ τούτου, σημείωσε, η διοργάνωση επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι οι Οργανωμένοι Γονείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης επιτελούν αξιόλογο, εθελοντικό και κοινωνικό έργο.
 
«Αποτελεί άλλωστε κοινή παραδοχή ότι με την ενεργό τους δράση ενισχύουν ποικιλοτρόπως την ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και παράλληλα αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς συνεργάτες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, του ανθρώπινου δυναμικού της εκπαίδευσης και γενικότερα της πολιτείας. Η πολύχρονη και αγαστή τους συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές Αρχές στηρίζεται σε κοινούς σκοπούς και στόχους και θέτει ως προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον, την πρόοδο και την ευημερία  των μαθητών μας», συμπλήρωσε.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία