Ανησυχεί η ΟΛΤΕΚ για τον διάλογο στη ΜΕΠΕΥ-Κάνει λόγο για στασιμότητα

Ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ έχει περιέλθει σε στασιμότητα εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου για την τελική κατάληξη του, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η ΟΛΤΕΚ.
 
Καλεί, παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως λάβει άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα στη νέα σχολική χρονιά.
 
Η Γραμματεία της Οργάνωσης, σε συνεδρία της, εξέτασε το θέμα το θεσμικού διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ και κατέληξε σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις.
 
«Είναι φανερό ότι ο διάλογος στη ΜΕΠΕΥ έχει περιέλθει σε στασιμότητα εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες στο σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου για την τελική κατάληξη του. Τα διαδοχικά χρονικά πλαίσια ολοκλήρωσης του διαλόγου που είχαν τεθεί έχουν παραβιασθεί  και το γεγονός αυτό  τείνει να χαρακτηρίσει την όλη διαδικασία αναποτελεσματική και αναξιόπιστη. Είναι απορίας άξιον πώς θα προχώρηση η στελέχωση των σχολείων, αφού ο υπολογισμός των αναγκών  για την νέα σχολική χρονιά εξαρτάται από το αποτέλεσμα του θεσμικού διαλόγου που διεξάγεται στην ΜΕΠΕΥ», προσθέτει η Οργάνωση, στην ανακοίνωση της.
 
Σημειώνει ότι η εμπειρία στελέχωσης της σχολικής χρονιάς «που διανύουμε θα πρέπει να    προβληματίσει τους αρμόδιους ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστάσεις».
 
«Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, όπως λάβει άμεσα αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την ομαλότητα στην νέα σχολική χρονιά . Η στελέχωση με βάση τα όσα ίσχυαν πριν από την 4η Ιουλίου 2018, το σχέδιο για πρόωρη αφυπηρέτηση αλλά και ο τερματισμός της αβεβαιότητας σε σχέση με τα συνταξιοδοτικά μεγάλης μερίδας εκπαιδευτικών μόνο προς το συμφέρον της εκπαίδευσης θα είναι», προσθέτει.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ θα συγκαλέσει σύντομα το Κεντρικό Διοικητικό της Συμβούλιο για ενδελεχή μελέτη της όλης κατάστασης και λήψη των αναγκαίων αποφάσεων.  

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»